Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie, ook wel afscheidsfotografie genoemd, wordt steeds gangbaarder. Steeds meer mensen weten dat het mogelijk is om ook deze dagen te laten fotograferen en steeds meer mensen zien de waarde van deze foto’s in. En dat is een mooie ontwikkeling, omdat deze vorm van fotografie waardevol is voor de verwerking van verlies.

Juist bij uitvaartfotografie zijn het de kleine momenten, zoals een hand op je schouder of een blik van een geliefde, die worden vastgelegd. Kleine momenten die je misschien wel ziet of voelt gebeuren, maar niet opslaat in je geheugen. Kleine momenten die misschien juist wel heel groots zijn.

Uitvaartfotografie: onopvallend en respectvol

Tijdens de dag blijf ik op gepaste afstand. Ik geef jullie ruimte, maar ik weet ook wanneer ik wel dichtbij kan komen. Ik zal je daarbij ook nooit vragen om iets opnieuw te doen, maar documenteer wat er gebeurt op een eerlijke, respectvolle en liefdevolle manier.

Na de uitvaart ontvangen jullie van mij een online galerij met daarin de selectie foto’s in hoge resolutie. Ook lever ik een album af, als een tastbare herinnering die jullie zal helpen om over het verlies te blijven praten.

Werkwijze

Voor de begrafenis heb ik contact met de contactpersoon van de familie of met de uitvaartondernemer. Op die manier weten jullie wie er komt fotograferen en bespreken we welke momenten voor jullie belangrijk zijn en wanneer ik erbij zal zijn. Wanneer jullie het fijn vinden dat ik bij jullie langskom om kennis te maken, is dit ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

Is fotografie tijdens een uitvaart niet storend?
Tijdens reportages stel ik mij respectvol en passend op. Vaak hoor ik dat ik onopvallend te werk ga en dat vind ik ook belangrijk. Ik zal je daarnaast ook nooit vragen om iets opnieuw te doen of om op een andere plek te gaan staan.

Hoe lang duurt het voordat de foto’s klaar zijn?
Ik streef ernaar om de slideshow en de online galerij binnen twee weken af te hebben. Daarna maken we samen het album, maar daar vertel ik je graag in een persoonlijk telefoongesprek meer over.

Waarom staan er geen foto’s van uitvaarten op jouw website?
Een uitvaartsreportage is heel persoonlijk en daarom heb ik ervoor gekozen om geen foto’s op mijn website te laten zien. Stuur mij vooral een bericht als je benieuwd ben wat ik voor jou kan betekenen. Geen vraag is te gek!

 

Elke uitvaart is anders en daarom maak ik graag een offerte op maat. Vul het contactformulier in of mail mij via info@ingekooiman.nl en ik laat je graag weten wat ik voor jullie kan betekenen.

 

Inge Kooiman Fotografie - Kweepeer 41 2771NW Boskoop - info@ingekooiman.nl - 06 44 66 38 27

Privacyverklaring

Hebben jullie trouwplannen? Check nu vrijblijvend mijn beschikbaarheid!
Hello. Add your message here.