15x trouwen in een kas: Mijn favoriete trouwlocaties!

Bruiloft De Woeste Hoeve Beekbergen

Trouwen in een kas, botanische locaties zijn echt mijn favoriet! Als bruidsfotograaf heb ik veel mooie trouwlocaties in Nederland gezien. Maar als er één soort locatie is die er echt uitspringt, zijn het wel de botanische locaties zoals kassen, oranjerieën en serres. Ik bedoel, wie wil er nu niet trouwen te midden van prachtige bloemen en planten?

In deze blog wil ik graag mijn favoriete botanische trouwlocaties in Nederland met je delen. Ik hou van deze locaties omdat ze zelfs op regenachtige dagen een zomerse sfeer hebben. En het is fijn dat je er vaak nog je eigen stijl aan kunt geven door de styling.

In deze blog gebruik ik het woordje ‘kas’ overkoepelend voor kassen, oranjerieën en serres. Benieuwd naar mijn toplocaties voor trouwen in een kas? Lees snel verder, hopelijk word je er ook blij van!

1. Trouwen in een kas: Hortus Amsterdam

Een van de bekendste kassen van Nederland is natuurlijk de Hortus Botanicus in Amsterdam. Wat een fantastische locatie vind ik dit! Ik was er met de bruiloft van Dalco en Lieke en dat was echt een feestje. De Hortus is een officiële trouwlocatie en je kunt er trouwen in de Laranjazaal of op het terras. Ook het diner en het feest kun je vieren bij de Hortus, waardoor je de hele dag met jullie gasten op één locatie kunt zijn: fijn!

De Hortus Botanicus in Leiden is ook een bekende locatie, waar ik graag kom!

Bruiloft - trouwen in een kas

2. Restaurant De Kas in Amsterdam

Trouwen in een kas én in Amsterdam: hier vind je Restaurant De Kas. Deze locatie is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926 en staat middenin Amsterdam-Oost. Wanneer je buiten staat zie je de hoge Amsterdamse torens boven de bomen uitstijgen en dat in combinatie met het groen en het water van het park maakt het een hele bijzondere combinatie. Vooral voor herfstbruiloften is De Kas perfect, kijk maar even op deze foto op hun Instagram-account!

3. It Flinkeboskje & Flinkefarm in Hemelum, Friesland

Het is een heel eindje rijden vanuit mijn woonplaats in Zuid-Holland, want deze locatie ligt in Friesland. Maar toch mocht It Flinkeboskje echt niet ontbreken op deze lijst. Ze hebben een prachtige druivenkas in hun tuin staan. Ook binnen in de Flinkefarm kun je goed vertoeven en is misschien nóg meer Pinterest-waardig met de hoge nok en de houten balken. Ik zie het helemaal voor me met lange, gedekte tafels! Ook kun je er blijven slapen en er met jullie gasten een weekendje Friesland van maken. Er worden maximaal 15 bruiloften per jaar gevierd bij It Flinkeboskje, dus als je hier graag wilt trouwen moet je er snel bij zijn. :-) Check hier de locatie.

Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!
Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!

4. Trouwen in een kas in Utrecht: De Moestuin

Een hele verrassende locatie vind ik De Moestuin in Utrecht. Op het ene moment rijd je nog door het drukke Utrecht en op het andere moment waan je je in een oase van rust, heerlijk. De Moestuin is een leerwerkbedrijf, ze werken met mensen met verschillende niveaus en achtergronden om hen op deze manier te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt. Tof om te weten dus – wanneer je jullie bruiloft hier viert, draag je ook je steentje bij aan de levens van anderen.

5. Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek

De sfeer bij Domaine d’Heerstaayen is zo idyllisch! Het is net of je een klein stukje Frankrijk inloopt met de oude meubels, balken, druivenranken en witgedekte tafels. Je kunt in de oranjerie trouwen, maar ze hebben ook een hele mooie tuin met een grasveld en boomgaard waar je kunt trouwen. De locatie is heel intiem en uniek en het is er echt eentje waar ik als bruidsfotograaf van kan smullen. ;-)

Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!

6. De Woeste Hoeve in Beekbergen

In een andere hoek van het land vind je ook een fijne trouwlocatie met een mooi sfeertje. De Woeste Hoeve is geen echte kas, maar ze hebben wel een hele mooie kas-achtige serre, waar het licht tussen de bomen naar binnenvalt. Ook kun je buiten trouwen en kun je in de serre ook dineren. Daarna verhuis je naar de ruimte ernaast om een grandioos feest te geven en je dag is compleet! Daarnaast is de omgeving ook fantastisch met de maisvelden, heide en bos om de hoek. Daar kunnen we een mooie trouwreportage schieten!

7. Trouwen in een kas bij Akkerzicht in Bladel

Een toffe trouwlocatie is Akkerzicht in Bladel, gelegen tegen grens van België. Ze hebben een hele mooie oranjerie waar je in kunt trouwen, maar ook buiten is genoeg ruimte om jullie bruiloft te vieren. Ik ben er nog niet geweest, maar het ziet er echt veelbelovend uit!

8. De Arendshoeve, vlakbij Amsterdam

Deze trouwlocatie is te gek! Wanneer je deze kas binnenloopt, weet je niet wat je ziet. Het is een combinatie van romantisch en urban jungle en er zijn weinig trouwlocaties met zoveel planten. Daardoor is de ruimte ook flexibel in te delen, zodat je ook grote groepen gasten kunt uitnodigen. De capaciteit is tot 1000 gasten. Wanneer je deze locatie voor jullie bruiloft boekt is de locatie exclusief voor jullie en jullie gasten en je kunt je eigen cateraar kiezen. 

Bekijk deze trouwlocatie

9. Landgoed Groot Warnsborn bij Arnhem

Deze tuin… Je kunt hier buiten trouwen, maar de oranjerie is van binnen ook mooi. Ook de fotoshoot kun je op het landgoed doen. Daarnaast kun je hier ook blijven overnachten met jullie gasten.

Bekijk deze trouwlocatie

10. Tuin De Lage Oorsprong, trouwen in een kas bij Oosterbeek

Een groene oase, zo kun je deze trouwlocatie goed omschrijven. Het is mogelijk om in de tuin of in de kas te trouwen, waardoor je zelf kunt kiezen welke sfeer het beste bij jullie past. De tuin is echt schitterend en ook de kas is een unieke pareltje.

Tuin de Lage Oorsprong werkt samen met een vast aantal cateraars, zodat je een ruime keuze hebt aan cateringmogelijkheden die passen bij jullie wensen en smaak. Of je nu van een uitgebreid diner houdt of juist kiest voor een feestelijke borrel, er is altijd een passende optie voor jullie bruiloft. Een aanrader wat mij betreft!

Bekijk deze trouwlocatie

11. De Hortus Botanicus, trouwen in een orangerie in Leiden

De Hortus Botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland en ligt in het centrum van Leiden. De 18-eeuwse, monumentale Oranjerie is een prachtige locatie. De ruimte is opgedeeld in een grote linker- en rechtervleugel met een ontvangsthal in het midden en daarvoor ligt een terras. Tijdens de bruiloft kunnen de gasten natuurlijk ook een rondje lopen door de tuin. De Oranjerie is beschikbaar tussen midden april tot en met oktober.

Bekijk deze trouwlocatie

12. Brasserie Meelfabriek Zijlstroom, trouwlocatie in Leiden

In de tuin van de Zijlstroom vind je een kleine kas en is de perfecte locatie wanneer jullie een intieme bruiloft organiseren. Ik vond het een fijn sfeertje hebben!

Bekijk deze trouwlocatie

13. Club Zand, trouwen in een kas op het strand

Een kas op het strand, topcombinatie! Het is gezellig ingericht en je loopt er zo het strand op om nog wat foto’s samen te maken. En je kunt er ook in de winter trouwen! Omdat het vroeg donker wordt geven de vele kaarsjes, sfeerverlichting en haardvuurtjes een intiem sfeertje, Club Zand is wat mij betreft het onthouden waard!

14. Winter Experience Baarn

Ook in Baarn vind je een mooie orangerie. Voor deze trouwlocatie ligt een mooi park en binnen staat een enorme palmboom. Een fijn sfeertje, ook in de winter!

Bekijk deze trouwlocatie

15. Trouwen in de Kas in Winssen

Als laatste noem ik nog In de Kas in Winssen, maar dit is zeker niet de minste! Ook deze trouwlocatie heeft een fijne sfeer en volgend jaar staat er voor mij al een hele mooie bruiloft gepland. Deze kas heeft echt weer een eigen sfeertje, met onder andere een grote houten deur die niet te missen is! Als je er bent, weet je direct wat ik bedoel. :-) Rondom de kas is een grote boomgaard waar je ook lekker kunt vertoeven en je kunt er ook buiten trouwen. Kortom: toplocatie!

Word je ook blij van deze locaties en de foto’s in deze blog? Bekijk ook mijn andere blogs of stuur mij direct een berichtje via onderstaand formulier over jullie plannen!

Vergelijkbare berichten