20 simpele bruilofttips van pasgetrouwde stellen

tips van getrouwde stellen - bruilofttips

Een tijdje terug vroeg ik op Instagram of getrouwde stellen het verhaal over hun bruiloft met mij wilden delen. Wat was echt de beste beslissing ever? En wat hadden ze achteraf liever anders gedaan? Er kwamen bergen met verhalen mijn kant op en ik heb vandaag een aantal hiervan op een rijtje gezet! Want er zitten toch echt wel wat pareltjes tussen, hoor! Van voorbereidingen tot gastenlijsten. En van roeibootjes tot bloemen plukken. 

Quality time

Nienke: “Ontspan de dagen voor je bruiloft. Ik heb de 2 dagen ervoor vrij genomen. We zijn naar het strand geweest en een middag een roeibootje gehuurd (wel lekker zomers!). De nacht voor de bruiloft had ik een slaapfeestje met mijn zusje en schoonzusje – geen aanrader als iemand veel slaap nodig heeft, want ze moesten er dus om 6 uur uit, haha!”

Marielle: “Ik ben blij dat we tijdens onze bruiloft ook tijd samen hebben ingepland!”

Max: “Ik vind steeds mijn bruiloft steeds prachtig (6,5 jaren geleden), maar misschien zou een first look met zijn tweeën ook wel heel mooi zijn geweest. Wij zagen elkaar voor het eerst in de kerk en dat was ook heel bijzonder. Ik had zelf de muziek aangepast en het was magisch! Maar het was toch kort en met een first look zouden we iets meer tijd samen gehad hebben.”

Anne: “Ik had langer de tijd willen nemen om samen met mijn man foto’s te maken. Het was het enige moment dat we echt even samen waren en konden genieten van elkaar en elkaar konden bewonderen.”

Irene: “Wij hebben een moment ingelast voor ons samen, zonder gasten en zonder fotograaf (sorry;-) – misschien op afstand). We hebben voor elkaar een brief geschreven en die voorgelezen. Juist doordat je dat samen doet en zonder anderen kun je het écht persoonlijk maken en daardoor was het extra bijzonder. Dat was voor ons het mooiste moment van de dag.”

tips van getrouwde stellen - bruilofttips

Locatie & stijl van de dag

Nelleke: “Wij wilden graag een relaxte en niet zo’n statige dag. Wij hadden daarom een BBQ georganiseerd bij een strandtent. Dus iedereen liep lekker heen en weer en er waren geen vaste tafelplekken e.d. Gewoon op je blote voetjes en lekker op strobalen en gekleurde stoeltjes die overal stonden. Zo gezellig!”

Nienke: “Tijdens de ceremonie hadden wij ervoor gekozen om alle telefoons in de tas te laten. Wij hebben er echt geen moment spijt van gehad, het is zo leuk om echt contact te hebben met alle gasten. Niemand die het erg vond!” (Lees hier meer over mijn ideeën over een unplugged wedding!)

Erika: “Wij zijn zelf 14 jaar getrouwd. Toen was alles nog heel standaard en ik ben blij dat we toen er wel een persoonlijke touch aan hebben gegeven. Maar met alle trends en mogelijkheden van nu zou ik denk ik ook wel veel druk ervaren om een perfect plaatje neer te zetten. Mijn tip: Echt doen wat je zelf wilt en niet omdat (je denkt dat) anderen het verwachten of omdat het nu eenmaal de trend is!”

Tineke: “Ik ben heel blij dat we alles op een locatie hadden, zodat we veel meer tijd hadden om te chillen!”

Erika: “Nodig alleen de mensen uit die echt iets voor jullie betekenen. Wij hebben heel bewust mensen uitgenodigd en ook bewust mensen niét uitgenodigd. Wij hadden 35 gasten en wij hebben er geen moment spijt van gehad. Mensen maken het feest!”

Anne: “Ik zou geen receptie meer doen. Wij zijn in de kerk getrouwd en ik zou daar de mensen mogelijkheid geven om te feliciteren. Daarna zou ik gaan borrelen met de daggasten (met de tijd die je gewonnen hebt door geen receptie te doen, haha!) en vervolgens op z’n Italiaans dineren en lekker lang tafelen. En dan uiteindelijk de feestavond. Ik zag bij de bruiloft van een kennis een pizzakoerier voorbij komen met een hele stapel pizza’s. Dat zou ik nu ook doen!”

Anne-Marijn: “Onze dag was super! Als enige puntje had ik van tevoren goed na willen denken waar wij als bruidspaar zouden zitten tijdens het diner. Nu moesten we telkens achter iedereen langs kruipen om mensen te bedanken en te spreken! Het is iets kleins, maar wel iets praktisch!”

Arieke: “Tip voor bruiden buiten de randstad: koop een bloemenplukbon! In Zeeland zijn deze bijvoorbeeld €12,50 voor een hele zomer en dan mag je plukken wat je wilt. Het is heel leuk om de dag voor je bruiloft ontspannen bloemen te plukken en je kunt ze mooi gebruiken als styling!”
tips van getrouwde stellen - bruilofttips

Blijf bij je zelf!

Nynke: “Wat een leuke vraag! Aan de ene kant zou ik nu heel veel anders willen doen. Ik trouwde als student en we hadden niet zoveel geld. Maar juist door te accepteren dat het toen nu eenmaal zo was, ben ik er heel blij mee. Ha, snap je het nog? Dat zou mijn tip zijn: dat je NU blij bent met je bruiloft! Ook al verandert je stijl later of heb je misschien meer geld. ;-)”

Merije: “Wat volgens mij het aller-aller-belangrijkste is: Het is jullie dag, dus kies voor dingen die bij jullie passen. Maak geen keuzes omdat anderen dat van je verwachten!”

Angelique: “Er is niets wat ik anders zou doen! Geniet van de dag, voel je niet verplicht om bij de eerste winkel je bruidsjurk te kopen, bespaar niet op de foto’s, vergeet niet dat het is bovenal jullie dag. Als je geen wedding planner hebt, vraag dan een coachingsessie aan, zodat je wel zeker weet dat overal aan gedacht is. Wij hebben het ceremoniemeesterschap op de bruiloft zelf verdeeld tussen degene die we hadden gevraagd en de weddingplanner, zodat iedereen kon genieten.”

Ruth: “Bezuinig niet op de fotograaf en trouwringen. Dat hebben wij beiden niet gedaan en ik ben er zoooo blij mee! Bekenden van ons hebben bezuinigd op de fotograaf en weken na de bruiloft hebben ze opnieuw een fotoshoot gedaan omdat de foto’s niet mooi waren. Het verhaal achter de ringen? Ik wilde er eerst op bezuinigen, tot ik hoorde en zag hoe goedkope ringen er na een jaar uit kunnen zien toen dacht ik: Nee, die wil ik mijn hele leven om hebben! Dus daar hebben we toen extra voor gespaard!”

Arlette: “Ik zou veeeel kleiner en intiemer trouwen en er echt een weekendbeleving van maken. En kijk verder kijken dan Pinterest voor aankleding / styling! Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de seizoenen of je inspiratie halen uit films, muziek of interieur.” (Arlette is trouwens een fantastische stylist!)
Willemijn: “Begin op tijd met plannen! Je schrikt ervan dat sommige locaties en fotografen een jaar van tevoren al bezet zijn op de datum. Achteraf zijn wij blij dat we ons eigen plan hebben getrokken, terwijl veel familie om ons heen (goed bedoeld) advies gaven. Ik zou wel veel dingen anders doen! Ik zou nu geen receptie meer houden, maar alleen een feest. Verder heb ik nog steeds ‘spijt’ dat we geen dansfeest hadden. Dat was toen een bewuste keuze, maar ik dacht daar later al snel anders over en mijn man ook.”

Tot slot..

Een tip van een aanstaande bruid waar ik het helemaal mee eens ben!

“Ik mag officieel nog niet reageren, want wij gaan in juli trouwen. Maar ik merk dat iedereen altijd erg lyrisch is over de bruiloftvoorbereidingen en vertelt dat het de leukste tijd is. Met Pinterest erbij ligt die druk ongemerkt best hoog… En nu ik met de voorbereidingen bezig ben, merk ik heel eerlijk dat ik het soms ook niet leuk vind, maar juist lastig en er is zoveel keuze! En daar zijn de meeste mensen niet zo heel eerlijk over, omdat we iets heel moois willen en moeten neerzetten… Wij moesten even een weg vinden in dat mooie beeld en hebben soms flink gediscussieerd en geworsteld, maar we beginnen het steeds leuker te vinden. :-) Dus mijn tip voor anderen is om er wat eerlijker en opener in te zijn: soms is het echt heel lastig en niet zo leuk. Zo maken we het samen een stukje makkelijker.”

Vergelijkbare berichten