|

Mooie adresjes voor jouw bruiloft #3 – Nelleketekent

handgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekent

De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

Vandaag staat Nelleketekent in het zonnetje. Ik kwam Nelleke via via tegen en was direct verkocht: die bloemetjes… dat lettertype… Die smiley met hartjesogen omschrijft het beste dat gevoel, denk ik. Haha. :-) Tijd voor een interview met haar in ieder geval, want Nederland mag best bedolven worden onder zulke trouw- en geboortekaartjes, toch? Ik word er blij van.

handgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekent

1. Vertel me meer over Nelleke!
Mijn naam is Nelleke, ik woon in Delfzijl, ben afgestudeerd aan de kunstacademie, pas getrouwd, een huismus en mijn handen maken graag mooie dingen. Ik houd van wandelingen, het schrijven van lange brieven, zomaar cadeautjes geven aan mensen en ik ben dol op chocoladetaart. Mijn stijl zou ik omschrijven als een tikkeltje vintage, een vleugje retro en beetje bohemian. Een soort gezellige mengelmoes en dit komt eigenlijk terug in heel veel dingen: mijn kleding, mijn spulletjes thuis en vooral in de trouw- en geboortekaarten die ik maak. Ook ben ik een verschrikkelijke uitslaper en als ik mijn perfecte zaterdag zou moeten omschrijven, dan begint deze dus vooral vroeg. Gelukkig kan ik daar wel van genieten. Ik begin mijn dagen graag met een kopje thee en heel veel fruit. Een dag niksen en stiekem tegelijk ook een beetje werken vind ik heerlijk. Of snuffelen in de kringloop, dat is ook een favoriete zaterdagbezigheid. Daar doe ik graag inspiratie op!

2. Je bedrijf is naar jou vernoemd, kun je er meer over vertellen?
Mijn bedrijf heet Nelleketekent en dat klinkt misschien wat gek voor een bedrijf dat kaarten maakt. Maar met tekenen is het ooit allemaal begonnen. Als jong meisje ontdekte ik dat ik heel veel plezier had in mooie dingen tekenen. En ik ontdekte toen ook dat er best wel goed in was. Daarom koos ik voor de kunstacademie, en zo is het balletje gaan rollen. Zelf ben ik in september 2014 getrouwd en ik wist meteen al dat ik mijn eigen trouwkaartjes wilde maken. Ik ben er ontzettend lang mee bezig geweest. Het resultaat mocht er zeker wezen, maar wat heeft het me een hoop tijd (en zenuwen) gekost. Achteraf gezien had ik dit als aanstaande bruid beter kunnen uitbesteden. Maar ik moest en zou trouwkaarten krijgen met dat handgemaakte en persoonlijke uiterlijk. En helaas kon ik dat nergens anders vinden.
Daarom ben ik Nelleketekent begonnen. Sinds begin dit jaar ben ik pas officieel een bedrijf en die stap was best wel spannend, maar vooral heel erg leuk. Ik kan er erg van genieten om mijn klanten blij te maken met een mooie kaart. Of je nu precies weet wat je wilt hebben, of dat je eigenlijk een beetje besluiteloos bent, daar zit voor mij de uitdaging in. En dat maakt elke klus zo leuk!

handgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekenthandgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekent

3. Waarvoor kun je bij jou terecht?
De kaarten die ik maak zijn allemaal net iets anders dan de kaarten die je doorgaans ziet. Je kunt bij mij terecht voor handmade trouw- en geboortekaarten, save the dates en verdere stationery. Ook custom made kaarten maak ik in opdracht. Elk Nelleketekent ontwerp is uniek. Een leuk weetje: elke envelop beschrijf ik met de hand en ik geef de kaartjes vaak iets extra’s; een mooi lintje erom of een leuke paperclip. Je krijgt hierdoor echt een totaalpakketje! Dat maakt deze Nelleketekent kaarten zo bijzonder: handmade kaarten met een vintage, retro of boho style. Handgemaakt, uniek en met oog voor detail.
Ook vind ik het erg belangrijk om betaalbaar te blijven. Er mag dan veel werk zitten in het maken van een kaart, het beschrijven van alle enveloppen en al het andere… de prijsjes moeten wel klein blijven. Zo kan iedereen terecht bij mij.

4. Je maakt vaak kaarten in opdracht, hoe ga je te werk?
Allereerst is het voor mij belangrijk om te weten wat de klant graag wil. Welke sfeer moet de kaart uitstralen? Als een klant een kaart kiest uit het vaste aanbod, gaat het allemaal lekker snel. Dan maak ik direct een gepersonaliseerde digitale proefdruk. Bij een custom made kaart heb ik veel contact met de klant. We overleggen veel en we sturen mooie ideeën en plaatjes heen en weer. Uiteindelijk komt hier altijd een mooie kaart uit. Als het ontwerp vervolgens definitief is, worden de kaarten gedrukt. En dan komt het onderdeel dat ik misschien wel het leukste vind! Het met de hand beschrijven van elke envelop, in de stijl van de kaart. Het is zo leuk om te zien hoe dat de (al mooie) kaart nog mooier maakt.

5. Hoe ziet jouw creatieve proces eruit als je dan aan het werk gaat met een opdracht?
Ik ben een beelddenker. Dus mijn creatieve proces bestaat vooral uit inspiratie zoeken, inspiratie zoeken en nog eens inspiratie zoeken. Ik verzamel – altijd – graag mooie plaatjes, inspirerende teksten, mooie papiertjes, sierlijke letters. Als ik dan eenmaal in mijn hoofd heb hoe het eruit moet zien, komt het vrij vlot uit mijn vingers. Dat is denk ik omdat ik heel gestructureerd kan werken.

handgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekent

6. Zwoele zomeravond of knusse winteravond?
Een zwoele zomeravond, zekerweten. Lekker warm, langer licht, heerlijk.

7. Balkon of tuin?
Tuin. Ik tuinier namelijk graag en heb in mijn achtertuin een moestuin.

8. Citytrip naar Londen of kamperen in Frankrijk?
Kamperen in Frankrijk. Rustig genieten van al het moois.

9. Zoetekauw of zoute snacks?
Zoetekauw! Maar geen snoepjes of koekjes. Eigenlijk vooral (lees: alleen maar) chocola. Veel chocola.

10. Je haar los of in een knot?
In een knot. Maar los vind ik het leuker.

handgemaakte bohemian trouwkaarten door Nelleketekent

Nelleke kun je vinden op haar website: www.nelleketekent.nl
En op Facebook: www.facebook.com/Nelleketekent
Ennnn op Instagram: https://www.instagram.com/nellekeschreiber/

Ik word hier zo blij van! En ik ben benieuwd – welke kaart zou jij uitkiezen als trouwkaart?

Vergelijkbare berichten