De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!
En deze zonnige donderdag wordt nog veel blijer als je naar het werk van Keven kijkt! Hij is bloemist en maakt de meest prachtige bloemstukken en boeketten in zijn bedrijf Mullers Floral Art. Echt, ik heb al veel mooie boeketten voorbij zien komen, maar zijn werk verslaat alles! ;-)

Interview met bloemist Keven van Mullers Floral Art

1. Vertel me meer over jou!
Mijn naam is Keven en op dit moment heb ik vier jaar mijn eigen bedrijf. Het laatste jaar hiervan ben ik me ook gaan richten op huwelijken. En ik geniet er zo ontzettend van; mijn dag is perfect als ik een groot huwelijk mag stylen op een mooie locatie. Op een vrije middag drink ik graag koffie op een zonnig terrasje. Die zijn er genoeg in de buurt, want ik woon samen met mijn vriendin in een appartement in Rotterdam. Niet lang meer trouwens, want we hebben een huis gekocht in mijn geboorteplaats Vlaardingen. Het staat midden in het oude centrum en toen we dit huis zagen, dacht ik: “Hiervoor wil ik wel terug naar Vlaardingen.” We waren op slag verliefd, op de indeling die niet standaard is, op het stadhuis wat naast ons huis staat… Het is echt het mooiste stukje van Vlaardingen.
Ik houd van genieten, lekker buiten de deur lunchen. Ook gaan mijn vriendin en ik veel weekendjes weg, zo ontvluchten we van de drukte. Het liefst ga ik dan naar Maastricht, ik ben gek op die stad!

2. Hoe is je bedrijf ontstaan?
Vier jaar geleden ben ik gestart. Daarvoor werkte ik bij een ander bedrijf, maar daar miste ik de creativiteit. En ineens zat het in mijn hoofd: Ik ga voor mezelf beginnen. Ik zei mijn baan op en jaagde de eerste tijd mijn weinige startkapitaal er doorheen, omdat ik veel moest inkopen. Ik richtte me op de zakelijke kant van de markt en al snel groeide mijn bedrijf snel. Nu mag ik af en toe naar China voor mijn opdrachtgevers, heb ik vier freelancers in dienst en styl ik toffe bruiloften. Het is een droom die is uitgekomen.

3. Heb je altijd al zo groot gedroomd?
Ja, dat vind ik belangrijk. Als je iets wilt, daarvoor gaat en in gelooft, dan is jouw droom nooit onmogelijk. Zeg nooit ‘nooit’.

4. Waar haal jij je inspiratie uit?
Voor mij bestaat ‘standaard’ niet, want iedereen is uniek. Zo zul je bij mij ook nooit twee keer hetzelfde boeket tegenkomen. Ik laat me graag inspireren door het bruidspaar zelf en de locatie waar de bruiloft plaatsvindt. Die locatie zegt namelijk ontzettend veel over het stel en over hun stijl. Mijn inspiratie haal ik ook uit de bloemen zelf. Ik houd van natuurlijke effecten, er hoeft niet veel poespas omheen. Ook werk ik graag met seizoensbloemen. Bij het maken van bloemstukken en bruidsboeketten laat ik me graag leiden door de combinaties verschillende structuren, kleuren en bijzondere bloemen wordt een bruidsboeket helemaal af. Ik ben een perfectionist en ik ga door totdat ik het ‘wauw-effect’ heb bereikt.

Interview met bloemist Keven van Mullers Floral Art

5. Hoe ga je te werk voor een bruiloft?
Ik spreek graag met bruidsparen af, zodat we samen koffie kunnen drinken en hun plannen kunnen bespreken. Het is belangrijk dat er een klik is, het bruidspaar moet mij immers kunnen vertrouwen en ik vind het tof om hen advies te geven bij hun plannen. Tijdens het gesprek hebben we het over de locatie, hun ideeën en bekijken we hun moodboard. Dan beginnen de ideeën al snel te rollen. Daarna maak ik een persoonlijke en gedetailleerde offerte, inclusief inspiratiefoto’s. Op deze manier denk niet alleen ik in beelden, maar het bruidspaar ook. Zo weten we zeker dat we op één lijn zitten.
De dagen voor de bruiloft koop ik op het juiste moment in. Een goede bloemist weet wat de bloemen doen. Elke bloem heeft namelijk zijn eigen verzorging en daar kun je controle over hebben. Zo zet je een pioen op koud water en op het laatste moment op warm water. Zo is de bloem open op de bruiloft, zonder dat deze halverwege de dag explodeert.
Nederland is een bloemenland en je kunt dus alles krijgen. Voor mij zit er de uitdaging in om op zoek te gaan naar de extremen en de bijzondere bloemen. Mijn boeketten zijn niet ‘veilig’, er moet drama in mijn boeketten zitten. Het mag uitpuilen, het mag vallen, er mag lef in zitten.

6. Cappuccino of espresso? Ligt aan m’n dag, haha!
7. Naar de bios of thuis Netflixen? Netflix. Ik ben blij als ik thuis ben!
8. Verstand of gevoel? Gevoel, ik vind dat een beslissing goed moet voelen. Maar soms is dat ook weer niet altijd verstandig. :-)
9. Beelden of woorden? Beelden spreken voor mij meer.
10. Mailen of bellen? Bellen! En nog liever: afspreken.
Interview met bloemist Keven van Mullers Floral Art

De website van Keven vind je hier: http://mullersfloralart.nl/
En op zijn Facebook komen de laatste updates voorbij!  https://www.facebook.com/MullersFloralArt

Prachtig werk! Vind je ook niet? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Deel deze post:

Trouwdatumchecker

Gaan jullie binnenkort trouwen en word je enthousiast van deze foto's? Vul onderstaand formulier in met meer over jullie plannen en ik laat je zo snel mogelijk weten wanneer ik beschikbaar ben.

Benieuwd of jullie trouwdatum in 2024 nog beschikbaar is?

X