|

Mooie adresjes voor jouw bruiloft #8 – Mino Paper Sweets

interview-mino-paper-sweets_0001.jpg

De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

En vandaag is dat Mino Paper Sweets, een supertoffe webshop uit België. Ik houd van de mooie printjes en vrolijke kleurtjes die Liesbet in haar designs gebruikt. Het is allemaal zo lekker zomers en dat past perfect bij deze week vol hitte en ijsjes!

interview-mino-paper-sweets_0002.jpg

1. Vertel me over jezelf!
Ik ben Liesbet, woon en werk in Gent. Ik ontwerp feestelijke en kleurrijke stationery met vrolijke patronen en handgeschilderde illustraties. Het liefste wat ik doe: papierwaren ontwerpen. Kleuren en patroontjes combineren. Blijven zoeken naar dat ene perfecte papier. Niet kiezen voor de meest vanzelfsprekende weg, maar verder durven kijken. Ik zoek inspiratie in de kleine dingen en wil daardoor anderen inspireren. Het persoonlijke contact met de klanten vind ik ook erg leuk: proberen ervoor te zorgen dat iedereen blij wordt van zijn/haar bestelling, of het nu om een volledig huwelijkspakket gaat of om een klein stempeltje.

2. Hoe is Mino Paper Sweets ontstaan?
Het begon allemaal in 2011, toen ik volop bezig was met de voorbereidingen van mijn eigen huwelijk. Door de zoektocht naar ideeën en inspiratie kwam ik op heel wat leuke internationale websites en blogs terecht. Ik ontdekte dat er zoveel moois te doen is met stationery en ik vond dat er in België zeker nog ruimte was voor een nieuwe aanpak. Het resultaat van deze ontdekkingstocht, in combinatie met mijn eigen ervaring als grafisch vormgever en mijn passie voor papierwaren, resulteerde in Mino Paper Sweets. Mino is een stad in Japan, gekend om zijn washi paper. Er wordt elk jaar een papieren lantaarn festival gehouden. Ik vond het leuk klinken en de link met papier was perfect. Ik werk van thuis uit en doe alles alleen (behalve het drukken zelf).

3. Hoe zou je jouw werk zelf omschrijven?
Feestelijk, vrolijk, kleurrijk, speels, met veel zorg voor de uitvoering en papierkeuze.

interview-mino-paper-sweets_0003.jpg

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan bij het ontwerpen van de producten?
Dat varieert elke keer weer. Het zijn kleuren die mij opvallen tijdens een wandeling in de natuur, patronen in het straatbeeld, een foto van een vacht van een dier, een documentaire van Picasso op tv, een interieur, een interview met een inspirerend persoon. Ik probeer de laatste tijd opnieuw terug te gaan naar andere bronnen dan het internet of het “pinteresten”.

5. Waar geniet je het meeste van in je werk?
Na de ontwerpfase en het perfectioneren van de details, het stylen en maken van de foto’s, het verspreiden van de catalogus: zien dat het plaatje klopt, dat het helemaal is geworden zoals ik het voor ogen had. En dan fijne reacties mogen ontvangen.

6. Wat is je droom voor Mino Paper Sweets?
Mijn droom is om mijn collectie uit te breiden en een klein winkeltje te openen in het centrum van Gent, waar mensen het papier ook écht kunnen voelen en vastpakken. Misschien in combinatie met een koffiebar ofzo, maar dan moet ik mij eerst nog bijscholen tot een heuse barista ;-)

7. Wat heb je geleerd over het runnen van een webshop?
Probeer steeds je buikgevoel te volgen, je hoeft niet te doen wat al de rest al doet. Zoek je eigen plek in de markt en ga daar voluit voor, zonder de zakelijke kant van het verhaal uit het oog te verliezen.

8. Zwoele zomeravond of knusse winteravond? 
Zwoele zomeravond

9. Thuis of buiten de deur eten? 
Ik kook super graag, dus ik eet graag thuis. Maar ik laat me ook graag verrassen in een écht goed restaurant.

10. Verstand of gevoel? 
Meestal ga ik op gevoel af maar een beetje het verstand daarbij gebruiken kan nooit kwaad. ;-)

interview-mino-paper-sweets_0004.jpg

Vind je het werk van Mino Paper Sweets ook zo leuk? Dan goed nieuws voor jou, Liesbet verzendt namelijk ook graag naar Nederland! De webshop van Mino Paper Sweets vind je hier!

Vergelijkbare berichten