|

Mooie adresjes voor jouw bruiloft #6 – JES music

De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

Zoals het duo Jafeth en Sifra. Ik ken hen al jaren en ik zat zo’n vier jaar geleden midden tussen hun geflirt tijdens een Kerstnachtdienst in Gouda. Ik heb stiekem gegniffeld om de blikken tussen die twee en wist: hier komt iets moois uit. En dat gebeurde. Tweeenhalf jaar geleden trouwden Jafeth en Sifra in de St. Jan in Gouda, dezelfde kerk als waar wij muziek mochten maken tijdens de Kerstnachtdienst. Ook op hun trouwdag was ik erbij om hun bruiloft vast te leggen en het was een prachtige en persoonlijke dag. En hoe kon het anders: ook een dag vol muziek. Jafeth en Sifra zijn een superlief stel met een hart van goud en vandaar dat ik hen graag vandaag aan jullie voorstel: JES music!

En ik ben trouwens ook benieuwd naar jouw mening – hoe hebben jullie de muziek op jullie bruiloft vormgegeven? Laat het me weten via een berichtje hieronder de blogpost!

JES music - muziek tijdens je bruiloft, ceremonie, kerkdienst

1. Vertel me meer over jullie!
Wij zijn Jafeth en Sifra Bekx! Getrouwd in september 2012 en wonend in Gouda. Wij vormen samen JES music en maken muziek tijdens het burgerlijk huwelijk, de kerkdienst, receptie of op het feest. Dit doen we met piano en zang. Wanneer het bruidspaar meer instrumenten wil, is dat natuurlijk ook mogelijk.
Onze liefde is ontstaan rondom muziek. Ik (Sifra) heb twee jaar bij Jafeth op pianoles gezeten voordat we een relatie kregen. Jafeth is afgestudeerd aan het conservatorium op piano en zang en is het dagelijks leven dus ook muzikant. Ik werk als projectmanager bij een mediabedrijf. Daarnaast zijn we ook onderdeel van de worship band InSalvation waar we mensen willen uitdagen om een leven te leiden van aanbidding en gerechtigheid.

2. Jafeth, welke woorden beschrijven Sifra?
– Bezige bij
– Prachtige vrouw
– Organisator

3. Sifra, welke woorden beschrijven Jafeth?
– Gepassioneerd
– Heel spontaan
– Handsome :)

4. Hoe besloten jullie om samen JES music te beginnen?
In de afgelopen jaren werden we vaak benaderd om te spelen tijdens trouwerijen. Vooral voor vrienden en familie was dit bijzonder om te doen. We hebben voor hen ook een aantal liederen geschreven. JES music is officieel ontstaan in de auto terug van een bruiloft waarbij we het lied ‘Zegen hen’ als verassing mochten spelen voor een bruidspaar die we helemaal niet kenden. Ze zaten geblinddoekt met hun rug naar ons toe. Vriendinnen van de bruid hielden een mooie speech en na de laatste woorden zetten wij het lied in. De reactie van het bruidspaar was zo bijzonder en intens dat we er zelf ook emotioneel van werden. Het maakte ons bewust dat al die liedjes die we op de plank hebben liggen waardevolle herinneringen mogen worden voor heel veel andere bruidsparen.

Muziek en liefde hebben veel overeenkomsten. Liefde kun je vaak niet omschrijven. Het is een bepaald gevoel, een zekerheid en een veiligheid. Dat is muziek eigenlijk ook. Het zegt meer dan je in woorden kunt omschrijven en het raakt je hart op een bijzondere manier. En juist daarom is het ook zo mooi om muziek een plaats te geven tijdens je bruiloft. Toen wij twee jaar geleden trouwden was onze trouwdienst het hoogtepunt van de dag. Er speelde een prachtig strijkkwartet met piano en zang. We koesteren mooie herinneringen aan deze bijzondere manier om ons huwelijk te beginnen.

JES music - muziek tijdens je bruiloft, ceremonie, kerkdienst

5. Hoe gaan jullie te werk als je een aanvraag krijgt?
Vaak zijn bruidsparen op zoek naar een persoonlijke en intieme muzikale invulling tijdens hun trouwdienst of ceremonie. Wij willen graag dichtbij de wensen en persoonlijkheden van het bruidspaar staan. Als we een aanvraag krijgen vinden we het belangrijk om eerst goed te inventariseren wat de ideeën van het bruidspaar zijn. Aan de hand daarvan geven we advies over de invulling van de dienst of ceremonie. We hebben heel veel voorbeelden van bijvoorbeeld trouwdiensten die een bruidspaar goed kan helpen om een liturgie samen te stellen. We zijn maar met z’n tweeën, dus de agenda loopt heel snel vol. De eerste boekingen voor 2016 staan al in de agenda en we adviseren bruidsparen dan ook om zeker driekwart jaar van tevoren te boeken.

6. Jullie schrijven zelf nummers, hoe ontstaat een lied?
De nummers die we tot nu toe geschreven hebben zijn gebaseerd op het verhaal van het bruidspaar zelf. We vinden het heel belangrijk dat het heel persoonlijk is. Daarnaast verwerken we bijna altijd de trouwtekst van het bruidspaar in een lied. Dat lied is dan niet alleen op de trouwdag van grote waarde, maar ook voor je verdere huwelijk. De nummers omschrijven de belangrijke keuze die je voor elkaar maakt wanneer je je leven met elkaar gaat delen. We geloven heel sterk in een huwelijk wat gefundeerd is in Gods liefde en daar wijzen de nummers ook naar.

7. Cappuccino of verse muntthee met honing?
Verse muntthee met honing!

8. Zwoele zomeravond of knusse winteravond?
Knusse winteravond

9. Slip-ons of pumps?
Pumps

10. 2,5 jaar geleden stapten jullie in het huwelijksbootje, wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd in die tijd?
Ons motto is: Dingen zijn te mooi om ze te laten zoals ze zijn. We vinden elkaar zo mooi en bijzonder, maar weten dat dit nog mooier kan. Daarom gaan we geen confrontatie of moeilijk gesprek uit de weg omdat dat makkelijker is. We kiezen voor elkaars hart en geven elkaar de ruimte om inspraak te hebben op elkaars leven en keuzes. Dat doet soms pijn, maar dat maakt ons uiteindelijk mooier. We gaan all the way, en dat maakt het zo waardevol!

JES music kun je bereiken via hun website, daar kun je ook meer video’s van hen bekijken. Ook hun Facebookpagina en Instagram @jesmusic zijn de moeite waard!

Gaan jullie in 2016 trouwen en op zoek naar een bruidsfotograaf? Stuur me direct een mailtje met jullie plannen via het contactformulier!

Vergelijkbare berichten