Wel of niet? Fotografie tijdens het diner

Fotografie tijdens het diner - bruiloft

Wel of geen fotografie tijdens het diner op jullie bruiloft? Deze vraag hoor ik veel bruidsparen stellen. Tijdens het kennismakingsgesprek kletsen we gezellig over de bruiloft (en over alle details over het huwelijksaanzoek enz. ;-)), en maken we met elkaar kennis om er samen achter te komen of er een match is. In dit gesprek lopen we ook altijd even de dagplanning door. Soms spreek ik bruidsparen die deze al tot in detail op papier hebben staan en voor anderen zijn alle optie nog open. Maar de meeste stellen weten vaak al wel ongeveer hoe hun grote dag eruit komt te zien en wat zij het allerbelangrijkst vinden op hun bruiloft.

Wanneer we de planning doorspreken komen vaak vragen naar boven: ‘Fotografeer jij ook tijdens het diner? Al die etende mensen, is het wel de moeite waard om ook voor deze uren fotografie te boeken?’ En ik snap die vragen wel, dus het leek me goed om er eens een blog aan te wijden. Naar mijn mening is het juist ontzettend waardevol om het diner te laten fotograferen en ik hoop dat deze blog over fotografie tijdens het diner jou hierbij inspireert!

Als ik aan bruidsparen vraag wat zij het allerbelangrijkst vinden aan hun bruiloft, krijg ik vaak het antwoord dat zij graag veel tijd willen met hun gasten. Het diner is hét moment waar je daarvoor goed de tijd hebt! Dit is het moment waarop de mooie gesprekken ontstaan, waar jouw oma met je beste vriendin een praatje maakt, het moment dat de kinderen lekker aan hun patatje knabbelen en waar er regelmatig een lachsalvo over de tafel klinkt. Supergezellig dus, en vooral een moment van de dag dat ik daarom niet wil missen en graag voor jullie vastleg.

In deze blog vind je een heel aantal sfeerfoto’s van verschillende diners en tussendoor vind je nog een aantal tips! Dus scroll vooral door naar beneden, zodat je niets mist! ;-)

Fotografie tijdens het diner - bruiloftFotografie tijdens het diner - bruiloftFotografie tijdens het diner - bruiloft

Speeches tijdens het diner

Het diner omvat vaak een groot deel van de dag, je zit toch al snel zo’n 2 tot 3 uur met elkaar aan tafel. Een mooi moment voor mooie woorden dus en ik vind het altijd heel speciaal om de trotse blikken die daarbij komen kijken vast te leggen.

Weet je niet of jullie gasten uit zichzelf een speech zouden voorbereiden? Naar mijn mening kun je best aan je beste vriendin of je ouders vragen of zij willen speechen. Ze kunnen altijd nee zeggen als ze het niet willen! ;-) Ook kun je natuurlijk zelf van de gelegenheid gebruik maken om je dank en waardering uit te spreken naar jullie gasten: de mensen die je het meest liefhebt!

Details

Het diner gebruik ik ook vaak voor ongedwongen portretten van de gasten en voorafgaand aan het diner fotografeer ik altijd de tafelstyling. Wanneer jullie bruiloft gestyled wordt en er bepaalde kleuren in de dag terugkomen, is het supermooi als deze kleuren later als een rode draad in het album terugkomen. Er zit tijd en aandacht in de details en het levert altijd een heel mooi resultaat op!

Kleine verrassingen tijdens het diner

Laat je creativiteit ook eens op het diner los! Welke sfeer zou je graag willen? Wil je lange tafels? Wil je binnen of buiten dineren? Is er een manier waar je jullie gasten mee kan verrassen? Denk eens aan een klein persoonlijk briefje voor elke gast. Houd je van pizza? Waarom zou je dan een uitgebreid vijfgangendiner organiseren, als je ook een pizzabakker in kunt huren? ;-) Houd je van wijn? Maak een combinatie met een wijnproeverij! En zo kan ik nog wel even doorgaan. ;-) Maak er jullie eigen feest van!

Gaan jullie binnenkort trouwen en wil je deze prachtige dag op z’n mooist vastgelegd hebben? Stuur me een berichtje via het contactformulier en dan spreken we elkaar binnenkort tijdens het kennismakingsgesprek!

Vergelijkbare berichten