Fijne vaderdag – vaders op bruiloften

Een van de mooie dingen aan mijn werk is dat ik een familie mag ‘binnenvallen’ en er op hele intieme momenten bij mag zijn. Op bruiloften mag ik even een kijkje nemen in families, een beetje van de onderlinge band proeven en dat vastleggen. Een hand, een knuffel of een trotse blik, het zijn de dingen die je vast wilt houden en wilt bewaren.

Vandaag op Vaderdag deel ik graag een blog met mooie momenten tussen bruidsparen en hun (schoon)vaders. Bruidsfotografie is voor mij niet zomaar ‘op het knopje klikken’, ik ben de hele bruiloft op zoek naar momenten die voor het bruidspaar belangrijk zijn. Door zo een bruiloft in te gaan, maakt dat ik zelf ook iets voel bij de beelden die ik schiet, omdat je (in een hele korte periode) een band opbouwt met het bruidspaar en hun gasten.

Ik heb een aantal beelden uitgezocht die me raakten en iets met me deden. Sommigen omdat het een onverwacht blij en trots moment was, waar ik op kon inspringen. Andere beelden omdat ik weet hoeveel de foto voor het bruidspaar betekent.

Fijne vaderdag!

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

De bruiloft van Job en Mieneke was een hele fijne dag en ik ben blij dat ik dit beeld schoot. Je ziet Job en Mieneke elkaar feliciteren bij hun avondceremonie en terwijl ik dé kusfoto schoot, gingen mijn ogen ook als een razende door de zaal om te kijken hoe hun gasten reageren. En daar zat hij, trotse vader. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Deze vader wist wel hoe je een feestje viert. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Een ochtendmomentje, Loek werd geholpen door zijn vader en aanstaande schoonvader. Stropdassen blijven iets lastigs. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Dit vond ik een mooi moment: tijdens het felicitatiemoment feliciteerde de vader van de bruid zijn schoonzoon. De stralende blikken en het meisje rechts maken het beeld compleet.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Toen ik met Wilco en Shannon de details voor hun bruiloft doorsprak, vertelden ze mij dat er de afgelopen tijd veel was gebeurd en dat het zelfs heel spannend was geweest of Shannon’s vader wel bij de bruiloft kon zijn. Maar hij was er! En hoe! Wat was het een kippenvelmoment toen hij haar weggaf. Die trotse blik!

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Nog een trotse blik. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

En nog een trotse vader.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Blijheid. :-)

Tekenen van de trouwakte

Vaak zijn de ouders ook getuigen, mooi moment!

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdagt
Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
First look op een bruiloft
Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Isabelle’s vader mocht haar op de ochtend van de bruiloft voor het eerst in haar trouwjurk bewonderen. Die blik! Daarna begeleidde hij haar naar Pieter en daar zegt Isabelle’s blik genoeg. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Een foto zonder dat hij het doorhad.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Even de trouwauto checken, dat is belangrijker dan de corsage, right? ;-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Je ziet het, ontzettend trots.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag
Het binnenkomstmoment is vaak een momentje wat ineens heel spannend is. Maar: neem er de tijd voor, zoals deze vader deed! Prachtig!

Bruiloft in India - UdaipurBruiloft in India - UdaipurBruiloft in India - Udaipur

Niet alle vaders wonen dichtbij. Zoals de vader van Devesh uit India.

Speeches op bruiloftenSpeeches, even herinneringen ophalen aan vroeger toen je nog een klein meisje was.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Zegt genoeg. :-)

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdagMooi, ook hier werd de tijd genomen bij het weggeven van de bruid.

Bruid wordt binnengebracht in de Sint-Janskerk in Gouda

Machtig binnenkomstmoment in de Sint-Janskerk in Gouda.

Fotoserie voor vaderdag - zakdoekjes op bruiloften

Soms zeggen daarom details genoeg.

Vaders op bruiloften - Fotoserie voor vaderdag

Dit beeld schoot ik op de bruiloft van Cornel en Hanneke. Ik wilde eigenlijk het moment tussen Cornel en zijn zusje pakken, maar ineens zag ik een hand onderin mijn zoeker verschijnen. Dat zorgde ervoor dat ik wist dat ik een stapje achteruit moest doen en toen verscheen dit beeld door mijn zoeker. Een bijzonder moment tussen vader en zijn kinderen, waarvan ik een glimlach op mijn gezicht krijg.

En ik hoop dat deze blog ook een glimlach op jouw gezicht heeft gebracht. :-) Wil je meer informatie over mijn werkwijze en of ik nog beschikbaar ben op jullie datum? Stuur me een mailtje via het contactformulier!

Vergelijkbare berichten