|

Feline Weddings – Mooie adresjes voor jouw bruiloft #1

Yes, een nieuwe rubriek op de blog! En we trappen af met een interview met Eline van Feline Weddings! Misschien wist je al dat ik het ook erg leuk vind om te schrijven en te interviewen, maar eigenlijk doe ik dat veel te weinig! Dus daar gaan we verandering in brengen. En een nieuwe rubriek… omdat ik zoveel leuke bedrijven in de trouwbranche tegenkom en daarom zet ik de komende 8 donderdagen er elke keer eentje in het zonnetje! En vandaag schijnt de zon heerlijk en volop, dus het is een fijne dag om te beginnen Met Feline Weddings! Komende weken deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

Interview met Weddingplanner Eline Koemans van Feline Weddings

Eline Koemans van Feline Weddings ontmoette ik vorig jaar op de winterbruiloft van William en Desirée. De klik was er direct, Eline is ontzettend gezellig en barst van de mooie ideeën. Daarom ook des te leuker om samen met haar deze rubriek af te trappen! Daar gaan we dan! :-)

1. Vertel me meer over Eline!

Aha, dat klinkt als een vraag over mijn privéleven. Waar zal ik eens beginnen? Bij het belangrijkste dan maar; mijn gezin! Ik ben al bijna zes jaar getrouwd met een schat van een man die mij iedere dag weer aan het lachen maakt. Samen hebben we een hele lieve baby van bijna 8 maanden: Mike. Hij is altijd zoet, tevreden en supervrolijk. We wonen in een lief huisje achter de oude kerktoren in een ieniemiedorpje vlakbij Leerdam. We hebben allebei een ontzettend leuke baan, dus veel vrije tijd hebben we niet. In die tijd vinden we het heerlijk om bij elkaar te zijn. Om gezellig een gebakje te halen bij de bakker, in de tuin te werken en ’s avonds pizza te bakken. We zijn ook gek op spontane dingen; die maken het leven het allermooiste. Zo kunnen we zomaar de kinderwagen achterin de auto hijsen en zaterdag aan het einde van de middag nog voor een weekend naar Parijs vertrekken. In het dagelijks leven werk ik als weddingplanner in mijn eigen onderneming, Feline Weddings. Een ongelooflijk uitdagende en heerlijke baan, waar ik iedere dag weer heel erg blij van word!

2. Vertel me meer over Feline Weddings!

Ik ben begonnen als secretaresse bij een verhuisbedrijf. Een mooie baan, maar als ik het bedrijfsuitje of de open dag mocht regelen, was ik het aller, aller-gelukkigst. Voor verschillende familie en vrienden mocht ik intussen ceremoniemeester zijn. Dan riepen mensen altijd al dat ik er zo gelukkig uitzag en dat ik er mijn werk van moest maken. Maar ik zag het meer als hobby. 2,5 jaar geleden rende ik in de regen naar de bus om de bloemen te halen, waarna een daggast me staande hield. Vol verwondering zei ze: “ik zou zo vreselijk zenuwachtig worden van al die stress en verantwoordelijkheid, maar jij loopt gewoon te genieten!” Nog voordat ik aangeschoven was aan het diner, was mijn keuze gemaakt: ik ga het doen.

De eerste tijd heb ik het gecombineerd met een baan als management-assistente, nu ben ik fulltime aan het werk voor Feline Weddings. Geen dag is hetzelfde, de afwisseling maakt het juist zo leuk. Het is een mix van organisatorisch alles heel goed op de rit hebben én heerlijk creatief zijn. We zetten de dag zo op dat er heel veel ruimte is voor spontaniteit, lopen het programma goed na om gênante momenten te voorkomen en ik help de bruidsparen met het maken van alle keuzes. Qua stijl zijn mijn bruidsparen vaak op zoek naar een romantische bruiloft vol details en mooie momenten. Ik stel ze daarom graag voor aan de leukste leveranciers en wijs ze op details waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden.
Mijn inspiratie voor de details haal ik overal vandaan. Echt overal. Soms fiets ik een rondje en word ik geïnspireerd door vrolijke bloemen. Als ik aan het winkelen ben, check ik altijd de etalages op leuke thema’s en heel vaak komen in mijn dromen ook de mooiste ideeën langs. Ik moet alleen nog een manier verzinnen hoe ik die dus tot de volgende ochtend kan onthouden, haha!

Interview met Weddingplanner Eline Koemans van Feline Weddings

3. Je krijgt een aanvraag, hoe ga je te werk?

Allereerst nodig ik het bruidspaar uit om eens gezellig kennis te komen maken op het kantoor van Feline Weddings. Zo kunnen we kijken wat de wensen en verwachtingen zijn, waar het bruidspaar tegen aanloopt, en hoe ik hen daar eventueel bij kan helpen. Naar aanleiding van dit gesprek werk ik alles uit in een offerte met hierin ook een plan van aanpak. Na akkoord plannen we circa 4 afspraken, waarin we op zoek gaan naar een locatie, de dagplanning opstellen, een mooi thema bedenken en alle details doorspreken. Ondertussen sta ik altijd stand-by voor alle mogelijke vragen en keuzes die er op hen afkomen.

Meestal komen bruidsparen bij mij terecht omdat ze niemand in de familie of vriendenkring hebben die ze willen vragen als ceremoniemeester. Broers en zussen hebben het bijvoorbeeld al druk met de kindjes, of ze vinden het lastig om hun dierbaren met zoveel werk op te zadelen. En het allerliefst zie je als bruidspaar iedereen gewoon genieten. Voor hen is het dan dé oplossing om een professionele ceremoniemeester in te huren die ervaring heeft, een netwerk vol leveranciers heeft, helpt bij de planning en op de dag zelf heel de dag aanwezig is om alles op rolletjes te laten lopen.

4. Wat is je favoriete moment van een bruiloft?

Als de bruidegom vol trots zijn bruid in de auto geholpen heeft, vaak mét grote jurk, in een heel klein autootje. De bruidegom perst zich erbij, vindt het stuur tussen al het tule en start de auto. Hun dag gaat beginnen, eindelijk is het zo ver! Heerlijk, ik zwijmel een paar seconden mee, en daarna pak ik snel het draaiboek weer op!`

5. Hoelang van tevoren boeken bruidsparen jou?

Eigenlijk nemen bruidsparen vaak al contact op met Feline Weddings in het begin van het hele “bruiloft-proces”! De datum is net geprikt, de locatie is ook al gekozen of het bruidspaar is net op zoek gegaan naar een locatie en weet nog niet zo goed wat ze willen. Dan denk ik direct met hen mee! De aanvragen voor 2016 zijn al in volle gang, dus we werken lekker een tijdje vooruit!

6. Zijn er trends voor 2015 / 2016 die je opvallen en waar je ontzettend enthousiast over bent?

We kunnen natuurlijk echt niet meer om DIY heen en die trend blijft ook wel even. Ik ben er heel erg enthousiast over, omdat het je bruiloft net weer wat persoonlijker maakt. Het is wel heel belangrijk om je te realiseren dat er meer tijd in gaat zitten en als je al druk bent is het misschien slimmer om gewoon toffe spullen te kopen. Ook niets mis mee, en leuke webshops genoeg. Waar ik ook blij van word zijn de backdrops tijdens de ceremonie en naked cakes. In de branche zijn ze al erg bekend en ook zijn ze favoriet in de gestijlde shoots. Leuk! Ik zie bruidsparen ook meer en meer kiezen voor gedurfde bloemen en styling. De kleuren zijn speels en worden wat feller. Maar tegelijkertijd zie ik ook de kleur zachtgeel doorbreken. Kijk maar eens om je heen, in de mode en in de interieurstyling zie je de kleur al een tijdje!

7. Wat is je beste advies voor stellen die gaan trouwen?

Geniet! En ja ik weet het – soms lijkt dat wat makkelijker gezegd als gedaan. Natuurlijk komt er veel op je af en ik weet dat het af en toe lastig is om de juiste keuzes te maken, maar echt: Maak er samen een feestje van. Begin op tijd met alle voorbereidingen, neem een goede ceremoniemeester of weddingplanner bij de hand en laat je door niets of niemand gek maken. Dan zal je zien, deze bijzondere tijd verdient het om er met volle teugen van te genieten.

Interview met Weddingplanner Eline Koemans van Feline Weddings

8. Beelden of woorden?
Dat vind ik heel lastig. Ik hou van beelden, dat staat vast. Maar woorden kan ik ook blij van worden. Maar ik kies voor beelden, die inspireren het meest!

9. Zoetekauw of zoute snacks?
Zoute snacks. Chips en cola op bed met een filmpje; de perfecte combinatie. Al hoewel ik tijdens mijn zwangerschap ook flink taartjes gegeten heb…

10. Dromen of doen?
Eerst dromen en dan gelijk doen. Liefst de zelfde dag nog. Soms best lastig, wat minder dromen zal wel wat handiger zijn. Maar ja, het brengt je ook heel veel moois. Zo ben ik ook een roman aan het schrijven. Op kerstavond dacht ik opeens: dat ga ik doen!

11. Slip-ons of pumps?
Pumps! Ik ben echt dol op schoenen, dat zit in de familie. Van mijn vaders kant. Ik kan er dus niets aan doen als ik een nieuw paar heb gekocht, ik ben er gewoon erfelijk mee belast. ;-)

12. Mailen of bellen?
Bellen heeft toch wel de voorkeur hoor. Mailen is wel weer heel handig als er even iets bevestiging moet worden, of als het heel laat wordt!

Mooie adresjes voor jouw bruiloft - interview met Weddingplanner Eline Koemans van Feline Wedding & Events

En… Wat ik zo leuk vind: Je kunt bij Feline Weddings een gratis informatiepakketje aanvragen! Dus ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd wat Eline als professioneel ceremoniemeester voor jullie kan betekenen? Vraag het pakketje aan en het ligt snel op je deurmat: http://felineweddings.nl/gratis-infopakket/

 

Website: Feline Wedding & Events
Facebook: https://www.facebook.com/felinestylingInstagram: @felinestyling

Vergelijkbare berichten