Mijn favoriete gouden uurtjes!

Het gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshoot

Wanneer je me een beetje volgt, dan weet je dat ik gek ben van zonsondergangen! Dus wanneer de dagplanning van een bruiloft het toelaat, probeer ik mijn bruidsparen altijd even mee naar buiten te nemen voor een zonsondergangsshoot. Het leek me daarom leuk om een blog te schrijven met mijn favoriete zonsondergangen van 2018! Om te laten zien hoe mooi de schepping is en om te laten zien dat je vaak niet meer nodig heb dan een mooie lichtstraal.

Wanneer is het gouden uurtje?

De tijd waarin we de zonsondergangsshoot plannen, noemen we ook wel ‘het gouden uurtje’. Bij zonsopkomst en zonsondergang is het licht namelijk veel warmer dan overdag, doordat de zon lager aan de hemel staat.

Wanneer je op wilt zoeken wanneer de zon ondergaat, kun je dat heel makkelijk opzoeken via Google. Je kunt gewoon Googelen op ‘Zonsondergang + datum’. Wanneer we als voorbeeld 20 september 2019 nemen, zien we dat de zon ondergaat om 19.45 uur. De zonsondergangsshoot kun je dan het beste plannen tussen 19.15 en 19.45 uur, maar meestal houd ik het licht in die tijd goed in de gaten, zodat we precies op het juiste moment er tussenuit glippen. Van tevoren heb ik vaak al een plek opgezocht, zodat we direct weten waar we heen gaan. :-)

Handig om dus rekening mee te houden in de planning van jullie avond!

Even pauze

Het leuke aan de fotoshoot tijdens het gouden uurtje is ook dat het een pauzemomentje is. Even samen weg uit de drukte, waarna je weer met energie de avond in kan. Door op deze manier een pauze in te lassen, vlieg je niet van het ene moment naar het andere.

Mooie afsluiter van de dag!

De zonsondergangsshoot heeft ook altijd best een andere feeling dan de fotoshoot die vaak ‘s ochtends plaatsvindt. Tijdens de avondshoot is alle spanning eraf, alle officiële momenten zijn geweest. Je hebt al lekker geborreld met jullie gasten en het enige wat je nog hoeft te doen is te gaan genieten van de avond! Daardoor voelt de zonsondergangsshoot vaak zo anders aan en hebben we vaak maar een paar minuten nodig om een prachtig shot te maken (al zou ik wel úren met dit licht kunnen schieten, maar dat is een ander verhaal, haha!) Op die manier kunnen we in een heel kort momentje iets heel tofs neerzetten en het is vaak ook een mooie afsluiter voor de laatste pagina in jullie trouwalbum.

Ook dit jaar waren er weer zóveel mooie zonsondergangen! Echt, wanneer je daar op gaat letten, dan ga je je verbazen over alle spectaculaire kleuren en vormen in de lucht. Vooral tijdens de droge periode deze zomer waren de zonsondergangen echt fantastisch mooi. Er was bijna geen bewolking en de kleuren waren prachtig. Maar ook tegen het einde van dit jaar bleven ze prachtig, met meer wolken en drama in de lucht.

Geniet van deze blog en ik hoop dat 2019 ons ook zulke mooie zonsondergangen gaat brengen! Vergeet dit jaar ook niet elke avond even naar buiten te kijken tijdens het gouden uurtje!

PS In deze blog zit ook een foto die we bij zonsopkomst hebben gemaakt, kun je raden welke het is? ;-)

Het gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshootHet gouden uurtje, zonsondergangsshoot op jullie bruiloft en loveshoot

PS Gaan jullie binnenkort trouwen? Aarzel niet om contact op te nemen, ik stuur je graag meer informatie over mijn werkwijze!

Vergelijkbare berichten