Mooie adresjes voor jouw bruiloft #4 – De Lichtfabriek in Gouda

bruiloft bij restaurant Lichtfabriek in Gouda

De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

Een paar weken geleden opende de Lichtfabriek in Gouda haar deuren. Het pand wat al jaren leegstond, is omgetoverd tot een prachtig restaurant met een industriële look en veel, véél licht. Al sinds ik voor de eerste keer hoorde van de Lichtfabriek, wilde ik er heen om deze nieuwe plek in Gouda te ontdekken. Gouda ligt namelijk vlakbij mijn woonplaats Waddinxveen en het is best fijn om af en toe eens niet thuis te werken, maar om achter je laptop te werken en cappuccino’s te drinken. :-) En wat ook leuk is, je kunt beneden in het pand ook een feestje vieren!

bruiloft bij restaurant Lichtfabriek in Gouda
En wat zo tof is; het pand waar de Lichtfabriek in is gevestigd, was vroeger ook letterlijk de lichtfabriek van Gouda. Het verzorgde namelijk de hele lichtvoorziening van Gouda en omstreken. Ik sprak met Els, één van de medewerkers: “We wilden het pand met de verbouwing als het ware teruggeven aan de oude bewoners. We hebben een jaar lang verbouwd en zijn met de look & feel teruggegaan in de tijd. Ook vind je op de kaart gerechten die oma vroeger bereidde, maar wel met een twist naar deze tijd.”

Jullie krijgen een aanvraag, hoe gaan jullie te werk?
Er zijn eigenlijk twee soorten aanvragen. Stellen die totaal niet weten wat ze willen, en stellen die al wel weten wat ze willen. We sturen naar allebei graag de prijzen op en gaan in op hun vragen. Als stellen langs willen komen, maken we met hen een afspraak. Dan bekijken we samen alle mogelijkheden en gaan we dieper op de offerte in.

Hoe groot kan de groep feestgangers zijn?
In de zaal passen 150 gasten.

Hoe vroeg boeken bruidsparen hun feest bij jullie?
In de zomermaanden, en dus het hoogseizoen, is dit een jaar van tevoren. Dit zien we vooral ook bij onze andere locatie, de Museumtuin in Gouda. Voor de andere maanden is het handig om er ook minimaal een half jaar van tevoren bij te zijn.

Wat zijn de mogelijkheden met het diner?
We hebben vier keuzes. De bekendste is het buffet, maar we hebben ook het borreldiner. Hierbij krijgen de gasten zeven kleine gerechtjes van de kaart en deze worden rond geserveerd, terwijl het bruidspaar en hun gasten borrelen. Relaxed en informeel dus! Wil je wel aan tafel zitten, dan kun je er ook voor kiezen om samen met de chef een menu samen te stellen. Of ga voor nog meer gezelligheid en wij maken een sharing diner voor jullie. Op elke tafel staan kleine bordjes, met vanalles wat. Zo deel je met elkaar wat op tafel staat en kun je van elk gerecht iets proeven. Dit concept serveren we trouwens ook in het restaurant, superleuk voor een etentje met vrienden!

bruiloft bij restaurant Lichtfabriek in Gouda

Ik heb mijn nieuwe favoriete plek in Gouda ontdekt, wie kom ik daar een keertje tegen als ik er zit te werken? En hoe leuk is het sharing dinner, dat ga ik deze zomer eens uitproberen met vrienden, gezellig!

http://www.lfgouda.nl/

https://www.facebook.com/LFgouda

Vergelijkbare berichten