Ben je bruidsfotograaf?

Krijg je opdrachten binnen, maar zijn het eigenlijk niet de opdrachten die je zo ontzettend graag wilt?

Ben je op zoek naar tips en trucs op het gebied van ondernemen?

Loop je tegen problemen aan waar je hulp bij wilt?

Heb je het gevoel dat je niet verder komt en vast zit op een bepaald punt?

Wil je meer opdrachten fotograferen?

Heb je er nog een baan naast en zou je graag fulltime fotograaf willen zijn, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken?

Ben je altijd maar drukdrukdruk, loop je vaak tegen deadlines (en jezelf!) aan en zou je met meer rust in je hoofd het volgende trouwseizoen willen fotograferen?

Klinkt best herkenbaar, of niet? Anouk Wubs & ik fotograferen al 5 jaar succesvol bruiloften en zijn fulltime bruidsfotografen. In de afgelopen jaren zijn we vaak tegen bovenstaande punten aangelopen en hebben we vooral heel veel geleerd. Nu zijn we op het punt gekomen om al onze informatie met jullie te delen in de Business Workshop.

Het wordt een complete dag waarop we naar je bedrijf kijken en alle tips die we in huis hebben meegeven. Dit is niet een workshop waarin we alleen maar info geven. We gaan ook aan de slag! We maken het concreet en je gaat daadwerkelijk met een stappenplan naar huis.

We gaan alle onderwerpen bij langs die van belang zijn bij het hebben van een eigen bedrijf als bruidsfotograaf. Welke workflow past het beste bij je? Welke programma’s en software kunnen je hierbij helpen? Hoe krijg je jouw online marketing naar het volgende level? Hoe zorg je voor een stabiele business en hoe groei je tot een bedrijf dat niet maar een paar jaar mee gaat? Hoe boek je klanten via Instagram en Facebook? En wat is de manier om goed op Google vindbaar te zijn? Dit zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen.

 

Business workshop door twee bruidsfotografen

Het unieke aan deze Business workshop is dat de workshop wordt gegeven door twee bruidsfotografen. Hoewel we beiden dezelfde visie op fotografie en ondernemen hebben, pakken we de details nog best verschillend aan. En dat is ook het leuke van eigen baas zijn: je kunt het op de manier aanpakken die bij jou past! Tegelijkertijd kunnen we veel van de ander leren. Tijdens de workshop zullen dus ook de verschillen aan bod komen en ontdek je welke systemen en benaderingen bij jou passen.

 

Opzet van de workshopdag, wat ga je leren?

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen, van marketing tot het afleveren van de foto’s. Eigenlijk lopen we het hele proces door, vanaf dat een klant bij je aanklopt totdat het bruidspaar blij met een album bij jou de deur uitloopt!
De volgende onderwerpen passeren tijdens de workshop de revue:

 • Online marketing
 • Onze workflow (Inclusief de overeenkomsten en de verschillen)
 • Hoe bepaal je eerlijke tarieven?
 • Branding & website
 • Al onze tips en trucs die we de afgelopen vijf jaar hebben geleerd
 • Netwerken
 • nog veel meer!

 

Praktische informatie:

De workshop vindt plaats op 13 februari 2018 bij de te gekke trouwlocatie Parkhotel Hugo de Vries in Lunteren.
Het adres is Dorpsstraat 13 in Lunteren.
Van 10.00 tot 16.00 (met een uitloop tot 17.00 uur) gaan we aan de slag!

Groepsgrootte: De groep is beperkt tot 14 deelnemers. We vinden het belangrijk dat de dag persoonlijk is en er voor iedereen genoeg ruimte is om vragen te stellen en met elkaar te sparren. Bij 10 deelnemers gaat de workshop door.

Het tarief voor deze complete dag is € 445 excl. BTW
Inbegrepen zijn:
– Een heerlijke lunch
– Drankjes
– Gratis parkeren

 

Over Anouk

Ik ben een enthousiasteling en een tikje chaotisch, lekker nuchter, een echte workaholic en gek op mijn gezin en  het fotograferen van bruiloften. Maar naast het fotograferen ben ik ook dol op de ondernemende kant van mijn business. Ik heb het bedrijf opgezet toen ik in het tweede jaar van het HBO Small business & retail management zat. Dit was absoluut pittig, maar nu achteraf zou ik niet willen dat het anders was gegaan. 
Samen met mijn man Bram hebben we twee zoons. Jens van 4 en Noud van bijna 1. We reizen zoveel als we kunnen en zijn gek op dagjes uit. Bram en ik zijn spelletjesverslaafd en we hebben hier dan ook een kast vol van liggen. Ik ben dol op lekker eten (oké, wie niet), gezelligheid in huis en gewoon die simpele momentjes in het leven zoals een fijne zonsondergang of lekker lang met elkaar ontbijten.  

Over Inge

Toen ik tijdens mijn studie Communicatie begon met bruidsfotografie, had ik je nooit geloofd als je me had gezegd dat ik binnen twee jaar fulltime zou fotograferen. Ik zou je niet geloofd hebben dat die droom uit zou komen. Maar met hard werken zijn we alweer vijf jaar verder en kan ik echt zeggen dat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken. Hoe tof is dat en wat heb ik veel geleerd de afgelopen jaren. Over het runnen van mijn bedrijf, over mezelf en over welke manieren van ondernemen bij mij passen.
Als ik niet aan het werk ben, vind ik het heerlijk om lekker op de bank te kruipen met mijn man Joris, een wijntje en een goede serie op Netflix. Ook kan ik niet wachten tot ons nieuwe huis is gebouwd en we eindelijk kunnen BBQ’en in onze eigen tuin! Je kunt me altijd wakker maken voor nieuwe plannen, ik vind het heerlijk om groots te denken en geniet van spontane ideeën.

Veelgestelde vragen

 • Ik kan niet op deze datum! Komt de workshop nog een keer?
  Voor 2018 weten we dit nog niet. In het hoogseizoen zijn we druk met fotograferen, dus als je de workshop wilt volgen: zorg dat je er bij bent. ;-) Kun je er echt niet bij zijn? Mail dan even naar info@ingekooiman.nl en dan mailen we jou als eerste wanneer er een nieuwe workshop online komt!
 • Hoe werkt het met reserveren en annulering?
  Wanneer je je hebt ingeschreven via onderstaande button, sturen we je de factuur met het volledige bedrag. Als de factuur is betaald, staat jouw naam definitief op de aanmeldingslijst en ben je erbij! Whoehoe!
  Bij annulering wordt er 50% van de factuur terug gestort. Je mag in geval van annulering ook je plek doorverkopen. 
 • Is de locatie bereikbaar met het OV? 
  De locatie bevindt zich een paar minuten lopen vanaf het treinstation van Lunteren.
 • Kan ik in termijnen betalen?
  Laat het ons weten wanneer je het bedrag liever in meerdere keren betaald. Dan gaan we dit voor je regelen. 
 • Ik ben nog maar pas begonnen met fotograferen van bruiloften, is deze training ook iets voor mij?
  Zeker! Tijdens deze workshop kun je leren van de knelpunten waar wij tegenaan zijn gelopen en maak je een vliegende start. Wanneer je de ‘achterkant’ van je business goed voor elkaar hebt, kun je ook met alle rust datgene gaan doen wat je het allerliefste doet: fotograferen! 
 • Ik ben juist al wat langer bezig, is deze training ook geschikt voor mij?
  Wanneer je je herkent in de vragen bovenaan deze pagina, is deze workshop zeker geschikt voor jou. Mail ons ook gerust als je twijfelt, dan kunnen we samen overleggen.
 • Ik heb nog een andere vraag!
  Dat kan! Mail ons even via info@ingekooiman.nl en wij kunnen je vraag vast beantwoorden!
Menu