Bruiloftsplanning: vergeet dit niet!

Het is de maand juli en het bruidsseizoen is voor mij in volle gang! En als je dit jaar gaat trouwen, dan ben je vast druk met alle voorbereidingen. Zelf ben ik een aantal jaar geleden getrouwd en ik hoefde mijn ogen maar te sluiten en ik zag alles voor me: de jurk, het boeket, de lange dinertafel die mooi gedecoreerd is met bloemen… Herkenbaar? ;-)

En terwijl je daaraan denkt, ploppen waarschijnlijk direct ook gedachten op met alle to-do’s die je nog moet afvinken: Je moet inderdaad nog nadenken over de tafelindeling (heb je deze überhaupt nodig?) en je moet nog een afspraak maken met jullie trouwambtenaar. Op welke muziek wil je de ceremonie binnenkomen? Welke stoeltjes wil je dat de locatie gebruikt? De witte, of toch de houten?

En voor je het weet is je to-do-list weer een meter langer geworden. ;-)

Het plannen van een bruiloft is echt ontzettend leuk, je kunt er helemaal jullie eigen feestje van maken! Niks moet, en alles mag! Maar het kan ook een beetje overweldigend en veel zijn. Want je plant niet alleen jullie bruiloft – op je werk heb je ook je volle aandacht nodig, misschien zijn jullie ook een huis aan het verbouwen en inrichten, je wilt nog lekker wijntjes drinken met vriendinnen en wat dacht je van een date-night met je aanstaande?

Bij het plannen van een bruiloft, vervallen we zo snel in de details.

Laten we de vraag zo stellen: waar gaat jullie bruiloft om? Het is zó makkelijk om over kleurschema’s te praten, over de dagplanning, de smaak van de taart en de versiering in de kerk. En ja, het is belangrijk, maar niet hét belangrijkste. De bruiloftswereld is prachtig, ik hou ontzettend van mijn werk en ik heb werk veel met lieve + hardwerkende + creatieve professionals die met veel liefde hun werk doen om jouw bruiloft tot een prachtdag te maken. En dat is te gek!

En begrijp me niet verkeerd, ik word zelf ook heel blij van details, mooie bloemen en kleuren. Het is het plaatje van jullie dag, het zijn details die veel over jullie zeggen. Voor mij persoonlijk waren de details op onze bruiloft en mijn aandacht hiervoor ook een manier om mijn liefde te uiten, om te laten zien dat ik geef om deze dag.

I want a marriage more beautiful than my wedding

Maar gaat jullie trouwdag niet veel dieper dan dat? ;-) En daarom wil ik jou, wanneer je op sommige dagen even overwhelmed wordt door alles wat mogelijk is, dit advies geven: Schrijf je trouwgeloften op. In je eigen woorden. Wanneer je hoofd vol zit met to-do-lijstjes: Maak een hele lange lijst wat je te gek vind aan jouw verloofde! Ga terug naar je geloften en herinner jezelf aan al die leuke dingen die jullie hebben meegemaakt en waarvan je hoopt dat je ze samen gaat meemaken!

Ik zie dat veel bruidsparen tot het allerlaatste moment wachten met het schrijven van hun geloften, maar begin er nu al vast mee! Wat wil je jouw aanstaande beloven? Waarom sta je binnenkort voor hem of haar, waarom kies je juist diegene? Waarom hij of zij, uit alle miljoenen mensen die er op aarde rondlopen? Laat je niet opslokken door alle regeldingetjes, maar maak af en toe tijd om aan je geloften te schrijven voor degene die straks voor je staat. Degene die de rest van jouw leven naast jou staat.

Deze woorden zijn de reden van de bruiloft, waarom al jullie vrienden en familie samenkomen. Of je het nu tijdens de trouwceremonie voorleest of er een brief van maakt die jullie ‘s ochtends lezen… Focus op die woorden waarin je jullie liefde viert. Dat creëert rust in je hoofd, brengt je terug naar de kern en vertrouw me: daar kan geen tafelindeling tegenop. ;-)

Liefs, Inge

“i choose you
again and again
at the start and finish
no matter the season
no matter the year

i choose you
to struggle and succeed with
to fight and make up with
to love and grow old with

i choose you
knowing there are still trails
we must travel
knowing there are mountains
left to climb

I choose you
to always be by my side”

-tyler kent white

Vergelijkbare berichten