Welkom!

De opdrachtbevestiging is getekend en jullie datum staat groots in mijn agenda!

Op deze pagina vind je alle informatie die je de komende tijd nodig hebt. Je vindt hier antwoord op veelgestelde vragen, een tijdlijn, handige lijstjes voor groepsfoto's, info over prints en albums enzovoort! Pak deze link er in de voorbereiding dus af en toe bij, is handig! :-)

Tijdlijn

Voor de bruiloft

Detailgesprek

In de week voor de bruiloft hebben we met elkaar het laatste detailgesprek. Dit gesprek kun je alvast inplannen via deze link. Graag plan ik dit gesprek een aantal dagen voor de bruiloft, maximaal één week voor jullie dag. Ik heb in het hoogseizoen namelijk elke week een bruiloft gepland en op die manier haal ik geen belangrijke details door elkaar. Ook weten we op dat moment wat de weersvoorspellingen zijn.

Daarnaast zou ik jullie ook graag willen vragen om vóór ons detailgesprek onderstaande vragenlijst in te vullen.

Detailgesprek plannen

Vragenlijst invullen

Tijdens de bruiloft

Welke tijd is handig om te starten met fotografie?

Hierin raad ik altijd aan om de voorbereidingen mee te nemen in het aantal uur fotografie. Op deze manier start jullie trouwalbum met het begin van de dag en val je niet midden in het verhaal van de dag. Bij de bruid heb ik een uur fotografie nodig. Wanneer jullie ook de voorbereidingen van de bruidegom vast willen laten leggen, heb ik hiervoor een half uur nodig.

Voorbeeld planning:

9.30 fotografie bruidegom

10.00 reistijd naar bruid

10.30 fotografie bruid

11.30 first look

Hoeveel tijd zullen wij inplannen voor de fotoshoot?
Dit ligt aan het moment waarop jullie de fotoshoot willen plannen. Wanneer je een uitgebreide fotoshoot wilt, dan is 60 minuten (excl. eventuele reistijd) fijn om te hebben. Wanneer jullie een aantal foto’s willen, maar geen complete shoot, heb ik aan 15-20 minuten tijdens de borrel genoeg. Dan maken we een aantal foto’s rondom de locatie.

Is het handig om een vriendin / zusje mee te nemen tijdens de fotoshoot? Bijvoorbeeld om de jurk goed te leggen?

Nee, ik ben graag met z'n drieën, zodat de fotoshoot een relaxed moment voor jullie samen is. Daarnaast leg ik wekelijks trouwjurken goed en vind ik details ontzettend belangrijk, dus ik ben daar supersnel in! ;-)

Hoe lang plannen we in voor de groepsfoto's?

Ik adviseer altijd om maximaal 8-12 groepjes aan te houden. Hier zijn we ongeveer 15-20 minuten mee bezig. Houd het hierin makkelijk voor jezelf: zorg dat bruid + bruidegom beide in alle foto's staan. Juist het 'in en uitlopen' uit een foto, maakt dat moment intensief aanvoelt.

Voorbeeld planning:

1. Bruid + bruidegom + gezin bruid
2. Bruid + bruidegom + ouders bruid
3. Bruid + bruidegom + beide ouders
4. Bruid + bruidegom + ouders bruidegom
5. Bruid + bruidegom + gezin bruid
6. Bruid + bruidegom + opa's + oma's (deze kun je ook opsplitsen in kleinere groepjes)

7. Bruidegom + vrienden
8. Bruid + vriendinnen

We willen graag met zonsondergang ook wat foto's maken, hoe werkt dat?

Via Google kun je het tijdstip van de zonsondergang opzoeken door op "zonsondergang + betreffende datum" te zoeken. Het uur voor dit tijdstip is het gouden uurtje. Uiteraard houd ik het licht op de dag ook goed in de gaten, dus ik kom je vanzelf even halen om 5 minuutjes te shooten.

Wat is een mooi tijdstip om de reportage te eindigen?

Geven jullie een feest? Dan is het fijn om in ieder geval één uur na de openingsdans te hebben voor een mooi verslag van de avond. Gaan jullie de hele avond dineren? Dan ligt het aan het tijdstip van de speeches tijdens het diner.

Kunnen wij het aantal uur fotografie nog uitbreiden?

Dat kan altijd! Ik reserveer de hele dag voor jullie, dus je kunt altijd nog beslissen om het aantal uur fotografie uit te breiden. Bijvoorbeeld voor nog wat extra uren bij het feest, zodat de complete dag straks in jullie album komt.

Wil jij ook mee eten?

Graag! Een voedzame maaltijd geeft mij energie voor de uren daarna. :-)

Wat als het regent?

Ik geef eigenlijk altijd het advies: maak je er nog niet zo druk om! ;-) Bij de meeste trouwlocaties kun je ook mooie binnenfoto's maken. En plan vooral je dag niet te vol, dan is er altijd een moment waarop het droog is en we er even tussenuit kunnen glippen! In het laatste detailgesprek, kunnen we zien hoe de weersvoorspellingen zijn en kunnen we een oplossing verzinnen.

Voor andere binnenlocaties kun je deze website gebruiken: https://binnenlocatietrouwfotos.nl/

Wat als jij ineens ziek bent?

Altijd een goede vraag! Ik heb een fijn collectief om mij heen van 25 fotografen, waar ik altijd een beroep op kan doen en wie ik volledig vertrouw. Ik ben nog nooit ziek geweest op een bruiloft, maar je weet maar nooit! Dus dat is helemaal geregeld. :-)

Na de bruiloft: galerij, album + wall art

Datenight

6 weken na de bruiloft stuur ik jullie de factuur + galerij toe. Voor de oplevering van de galerij spreken we een datum af, zodat jullie voor die avond wat lekkers in huis kunnen halen en er echt een fijne avond vol herinneringen van kunnen maken.

Album

Na de oplevering van de slideshow + galerij, krijgen jullie een mail waarmee je jullie favoriete foto's voor het album kunt opgeven. Met deze selectie ga ik aan de slag en zal ik binnen twee weken het eerste concept van jullie trouwalbum online zetten.

Hierop volgt een correctieronde, waarna de kleuren en materialen voor de cover van het album worden gekozen. Nadat het album is besteld, is het album na ongeveer 4-6 weken klaar. Je krijgt hierover vanzelf van mij bericht, ik krijg pas een procesupdate van mijn leverancier als het album naar mij onderweg is.

Wall Art + bedankfoto's

Ook kun je via de online galerij foto's voor aan de muur bestellen. Deze link kun je ook doorsturen naar familie en vrienden. Hieronder vind je inspiratie en tips over foto's aan de muur!

Wall Art

Hebben jullie nog een lege plek aan de muur? In de shop bij de online galerij vind je genoeg mooie producten en opties. Denk aan foto's in lijsten, afgedrukt op metaal of hout. Via deze shop kun je rechtstreeks bij mijn favoriete vakleveranciers shoppen, waardoor je verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Ik heb een pinterest board aangemaakt als inspiratiebron, hier vind je veel ideeën hoe je verschillende foto's kunt combineren.

TIP! Twijfel je over de maat? Gebruik dan schilderstape om de afmetingen op je muur af te tapen. Veel mensen denken namelijk dat bijvoorbeeld een 60*90 of 70*100 véél te groot is, maar foto's vallen vaak kleiner uit dan groot. Dus het is goed om dat even uit te meten en daar een paar dagen tegenaan te kijken, voordat je een bestelling plaatst.

Klik hier voor inspiratie

Bedankfoto's

Wil je jullie gasten graag bedanken? In de online shop vind je ook passepartouts: de foto's zijn tussen verschillende lagen karton gemonteerd, wat resulteert in een duurzame print van 2 mm dik.
Hierdoor is het een lijstje op zichzelf en een mooi cadeau om bijvoorbeeld aan jullie getuigen te geven.

(ouder)albums

Een aantal foto's van albums en materialen! In de button hieronder vind je ook wat pinterest inspiratie voor extra opties als embossing en UV-print op de cover.

Je kunt ook ouderalbums bestellen: een mini-versie van jullie trouwalbum. Zit deze optie niet in het pakket wat jullie hebben gekozen? Dit kun je ook altijd later nog boeken!

Klik hier voor inspiratie

Lievings om mee te werken

Tijdens mijn werk kom ik zoveel moois, geweldige ideeën en gave leveranciers tegen. En deze leuke mensen deel ik natuurlijk graag met jullie, zoek ze vooral eens op!

Ceremoniespreker

Ouiyessi

Nicolette Last

Jaap Loonen

Muziek voor overdag of ‘s avonds

Baragan

DJ te huur

JES Music

Weddingplanners

Het Bruidsmeisje

Ohlala Weddings

Vier je geluk

Styling (+ verhuur)

Feline Styling

Bloemen

Mullers Floral Art

Let Love Blossom

Judith Slagter

Visagie + kapper

Très Jolie Visagie

Chantelle Alyssa

Taart + catering

De Gebakkerij

Sweet Charlotte

Eten van een lekkere tafel

Trouwkaarten

Huis van Mijn

Studio Spruijt

The Wedding Press

Bruidsjurk

Modern Romance

La Nova

Wild At Heart Bridal

Trouwpak

O’ Maggio

I Am Luigi

Trouwringen

Nadine Kieft

Judigje Edelsmid

Heb je nog een vraag voor mij? Laat het me weten via onderstaand formulier!

PS volgen we elkaar al op Instagram? :-)

Benieuwd of jullie trouwdatum in 2024 nog beschikbaar is?

X