Bruidsfotografie Amsterdam

Bruidsfotografie

Voor bruidsparen die zich willen herinneren hoe momenten voelden.

Foto’s die jullie liefde voor elkaar en voor jullie lievelingsmensen laten zien – ongeposeerd, vol emotie, een tikkeltje humor en veel warmte.

Scroll direct naar: beschikbaarheid / mijn visie / portfolio

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! En hoe bijzonder is het dat je op die dag de liefde viert met vrienden en familie. Want wanneer heb je nu ál je favoriete mensen bij elkaar? Daar wil je van genieten: van de schaterlach van opa, de knuffel die je jouw moeder geeft na haar geweldige speech en dat geweldige dansfeest aan het eind van de dag.

En dat verhaal, van jullie én de mensen waar jullie om geven, leg ik graag voor jullie vast! De afgelopen 10 jaar heb ik in binnen- en buitenland meer dan 300 bruiloften mogen vastleggen (& still counting. ;-))

Bruidsfotografie door heel Nederland

Toen ik aan een aantal vrienden vroeg hoe zij mijn fotografie-stijl zouden omschrijven, noemde een van hen het woord ‘warm’. En dat sloeg voor mij de spijker op z’n kop. Mijn doel is namelijk om elke bruiloft weer op zoek te gaan naar dat wat jullie bruiloft uniek maakt: de warmte tussen jullie en jullie gasten. Want je wilt niet alleen mooie foto’s, toch? Je wilt foto’s met betekenis, die vertellen hoe jullie dag was. Vol emotie en warmte. Dat is wat ik je wil geven.

bruidsfotografie bij Huis de voorst

Ik vind het daarin belangrijk om ongedwongen en relaxt te werken. Ik zal je dus tijdens de dag ook niet vragen om dingen opnieuw te doen. Ik krijg vaak de vraag of ik een vriendin van het bruidspaar ben en dat vind ik altijd een mooi compliment, want het geeft aan dat er vertrouwen tussen ons is. Dat jullie jezelf kunnen zijn en dat ik op kan gaan in jullie feest om jullie extra setje ogen te zijn.

Bruidsfotografie op het strand

PLAY

Een aantal van mijn favoriete momenten:
– RUURT & CELINA

“Oooh, Inge! Woorden schieten tekort om te vertellen hoe dankbaar we je zijn. Wat een schitterende foto’s, al de emoties van onze lieve vrienden en familie, de foto’s van ons… Wauw! We hebben vannacht tot 01.00 uur de foto’s bekeken, vandaag nog een keer en ik kan ze blijven kijken. Ontzettend bedankt dat je onze prachtige dag zo geweldig hebt vastgelegd!”

Gezien in:

In 2023 werd ik Storyteller of the Netherlands van het jaar bij de internationale wedstrijd This Is Reportage en stond ik in de top 10 wereldwijd. Een enorme eer! Ook staan mijn foto’s in verschillende magazines en publicaties, geprint werk is toch altijd tof!

Bruidsfotografie - behind the scenes
Bruidsfotografie - behind the scenes

Drie dingen die voor jullie en voor mij belangrijk zijn:

Jullie bruiloft gaat om relatie en connectie

Jullie geven een feest en je nodigt alle mensen uit die een belangrijk onderdeel van jullie leven vormen. Ze zijn de mensen waar je al veel mee hebt ondernomen en hebt meegemaakt. Onderling hebben ze elkaar misschien nog nooit ontmoet, maar van de verhalen kennen ze elkaar vast en zeker. Jullie gasten zijn belangrijk voor jou en je partner!

En dat is ook waar ik naar zoek tijdens het fotograferen. Het gaat om jullie, maar zeker ook over hen. Je vader lacht wanneer je neefje weer gekke streken uithaalt, je moeder die de tranen snel uit haar ooghoeken wegveegt, je vrienden die losgaan op de dansvloer en jullie kat die argwanend vanuit zijn veilige hoekje naar jouw trouwjurk loert. Het zijn stukjes en beetjes van jullie verhaal.

Bruidsfotografie gaat om vertrouwen

Vertrouwen is belangrijk in de keuze voor een bruidsfotograaf. Je wilt namelijk jullie dag beleven zonder je druk te maken over de fotografie en ‘of alles wel wordt vastgelegd’, toch? Je wilt volledig aanwezig kunnen zijn om te genieten van jullie dag met vrienden en familie. Ik vind het belangrijk dat je je daar geen zorgen om hoeft te maken. Tegelijkertijd is vertrouwen de andere kant op ook belangrijk, zodat ik de beelden kan maken die ik graag voor je maak. Ik hoop dat je naar mij website kijkt en zegt: “Ik heb het gevoel dat ik deze mensen ken, alsof ik er zelf bij was.” Als dat zo is, dan zijn wij een match!

BRUIDSFotografie met een reden

Als je een naampje op mijn stijl zou plakken, zou het documentair zijn. Ik benader bruiloften eenvoudig en puur, zonder poespas. Ik hoop dat jullie en je gasten een fantastische tijd hebben, zodat ik betekenisvolle momenten kan vastleggen. In de week voor de bruiloft hebben we daarom ook altijd een detailgesprek, waarin jullie me alles kunnen vertellen over jullie gasten die belangrijk voor jullie zijn. Op die manier kom ik niet alleen maar wat mooie foto’s maken, maar kan ik een stapje verder gaan en met intentie fotograferen: zo kan ik de foto’s maken die voor jullie betekenis hebben (én in de komende jaren nog veel meer betekenis gaan krijgen, trust me).

NA DE BRUILOFT: ALBUMS & WALL ART

Foto’s zijn bedoeld om te koesteren, te bewaren, te beleven en door te geven

Er is echt geen betere manier om foto’s te bekijken dan op print en ik ben dan ook trots op de trouwalbums en wall-art die ik lever: handgemaakt en van de hoogste kwaliteit binnen de trouwbranche.

Bruidsfotografie - leren trouwalbum

Of het nu een trouwalbum is of wall art aan de muur: het afdrukken van jullie foto’s is een investering voor altijd. Deze foto’s verhuizen mee naar elk nieuw huis: een echt familiebezit.

Om die reden is het maken van jullie album en het uitkiezen van wall art een groot onderdeel van het proces wat we samen doorlopen en ik help jullie graag in de keuzes, zodat jullie na de bruiloft prachtige producten in handen hebben.

bruidsfotografie - wall art

JOB & MIENEKE

“Het ontwerp van ons album vinden we heel creatief en door de stijlvolle indeling straalt het rust uit. Naast een mooie herinnering vinden we ons album daarom ook een echt arty kunstwerk!”

MOOIE WOORDEN

Deze bruidsparen gingen jullie voor:

“Op onze trouwdag heeft Inge alle blijdschap geweldig weten te vangen”

– Tuhin + Marlinda, Utrecht

“Als je een fotograaf zoekt die alle details ziet, oog heeft voor emoties en interacties van niet alleen het bruidspaar maar juist de hele entourage, dan beveel ik je Inge zeker aan! Op onze trouwdag heeft zij alle blijdschap geweldig weten te vangen, zowel in een prachtige shoot van ons als bruidspaar als van alle mensen die deze feestdag met ons mee kwamen vieren. Bij het zien van de foto’s komt de dag weer helemaal tot leven.”

“Prachtig om de emoties op de gezichten van je vrienden en familie zo terug te zien.”

– Robert + Lilian, Rotterdam

“Wauw, alsof je de hele dag weer opnieuw ervaart. Prachtig om de emoties op de gezichten van je vrienden en familie zo terug te zien. Werkelijk iedereen die de foto’s ziet is onder de indruk, ze komen echt binnen. Wij zouden Inge van harte aanraden aan iedereen die bij een bijzondere gebeurtenis wil kunnen terugkijken en weer helemaal opgaan in de sfeer van dat moment.”

Enthousiast?

Dit is de volgende stap:

Voordat ik ook maar een foto van jullie maak, leer ik jullie graag kennen, zodat ik weet wat jullie ‘jullie’ maakt en zodat ik jullie verhaal zo eerlijk mogelijk kan vastleggen. Om die reden plan ik altijd een kennismakingsgesprek in, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen. Ook heb ik een aantal voorbeeldalbums die jullie dan kunnen bekijken.

Om elk bruidspaar de volledige aandacht te kunnen geven en elke bruiloft op z’n allermooist vast te leggen, fotografeer ik een beperkt aantal van vier tot vijf bruiloften per maand. Met name de maanden april – september zitten snel vol, dus wacht niet te lang met jullie mailtje en vul hier direct het contactformulier in. 

Als jullie je kunnen vinden in de bruidsreportages die je op deze pagina en op mijn blog vindt, neem dan direct contact met mij op, zodat ik je kan vertellen wanneer ik nog beschikbaar ben.

Trouwreportages starten vanaf 1995 voor 6 uur.

Dit is altijd inclusief:
+ Een uitgebreid kennismakingsgesprek en detailgesprek
+ Een selectie van minimaal 250 foto’s, zorgvuldig geselecteerd en nabewerkt
+ Foto’s in hoge resolutie en zonder watermerk
+ Een online galerij om te delen met jullie familie & vrienden