Mooie adresjes voor jouw bruiloft #7 – Brownies Per Post

De komende donderdagen deel ik de leukste bedrijven uit de trouwbranche, fijne webshops waar je blij van wordt en adresjes die je dag goed maken. Interieurshops, weddingplanners, handlettering, er komt zoveel moois voorbij!

En… vandaag geen onderneming die zich helemaal richt op de trouwbranche, maar wel ontzéttend lekkere dingen maakt. Namelijk: Brownies Per Post. Voor chocola mag je me wakker maken, maar voor deze brownies al helemaal. Ik stuur ze graag als cadeautje of verrassing naar vrienden of bruidsparen, want waar kun je iemand meer mee verrassen dan overheerlijke brownies?

Marjolein is het brein achter dit idee en vandaag lees je meer over haar,  haar bedrijf en over onze winactie! Ook zij stapte het diepe in om haar dromen te verwezenlijken. En soms moet je gewoon doen waar je al zo lang van droomt. Ondanks dat het spannend is. Als je gelooft in jouw droom en je hard werkt, geloof ik dat je het haalt!

 

interview met brownies per post en een winactie

1. Vertel me meer over jezelf!
Mijn naam is Marjolein en ik woon samen met mijn partner op een mooie boerderij in Drenthe. Dat is ook de plek van waaruit ik werk. Ik hou erg van mijn werk en ik vind het heerlijk om nieuwe plannen te maken en mijn doelen te realiseren. Ik hou van de hectiek in mijn werk en rust in de rest van mijn leven: lange wandelingen in de omgeving, wat buiten werken, een boek lezen of een film kijken.

2. Hoe is het idee Brownies Per Post ontstaan?
Ik heb twee keer in het leven het roer omgegooid. De eerste keer was toen ik mijn baan als manager in de zorg opgaf om de leukste taartenboerderij van Nederland te beginnen. De tweede keer was toen ik mijn horecabedrijf sloot en fulltime ging voor Brownies per Post. Terwijl ik het horecabedrijf nog had, begon ik met Brownies per Post. Ik zag het gat in de markt en vond het een briljant idee om die fantastische brownies van ons per post te verzenden. Het leek me geweldig als mensen elkaar er zo mee konden verrassen. Ik had volstrekt geen tijd om het idee verder uit te werken, want ik was razend druk met de taartenboerderij. Maar ondertussen droomde ik ervan Brownies Per Post groot te maken. Het ondernemen was tot toen één groot experiment geweest, waarin ik alles deed waarin ik zin had. In 2012 maakte ik de balans op en besloot ik te stoppen met de taartenboerderij om al mijn aandacht te kunnen richten op Brownies per Post. Dat was een hele goede keus. De webshop is heel groot geworden, het werk past ontzettend goed bij mij en ik heb het horecawerk geen moment gemist! Intussen heb ik een bakker in vaste dienst en een wisselend aantal scholieren helpt met het inpakwerk.

3. Ben je zelf ook een zoetekauw?
Ik ben geen zoetekauw in z’n algemeenheid, maar ik hou wel enorm van goede taarten en lekker gebak. De kans om ergens een lekkere taart te eten laat ik niet voorbij gaan. Verder eet en drink ik geen zoetigheden. Ik eet nooit snoep, houd niet van zoet broodbeleg, drink geen frisdrank en eet geen toetjes.

4. Welke brownie vind je zelf het lekkerst?
Mijn favoriet is de Double Chocolate!

5. Wat is de leukste ervaring in je werk?
Dagelijks word ik blij van alle mooie dingen die mensen tegen elkaar zeggen via een doosje brownies. Maar een huwelijksaanzoek dat iemand deed via een doosje brownies zal ik niet snel vergeten, zo bijzonder! En ik word ook elke keer weer blij als we nieuwe wikkels ontwikkelen en in die in gebruik nemen.

6. Wat is je grootste droom voor Brownies Per Post?
Mijn grootste droom voor mijn bedrijf is dat het kan bestaan zonder mij. Dus dat ik in staat ben mijn bedrijf zo te organiseren dat het mijn normen en waarden als het ware ademt: altijd de perfecte brownie, snelle en vriendelijke klantenservice en een fijne werkomgeving waar medewerkers het maximale uit zichzelf halen en gewaardeerd worden om wie ze zijn.

7. Zwoele zomeravond of knusse winteravond?
Mmmm, moeilijk. Elke relaxte avond is fijn. Maar doe maar zwoel zomers.

8. Balkon of tuin?
Ik heb twee hectare tuin, maar geen groene vingers. Doe mij maar een balkon met zicht op de fantastisch onderhouden tuin van iemand anders en daarachter de wijdse horizon. :-)

9. Dromen of doen?
Dromen doen!

10. Een luxe hotel of rondtrekken in een oud VW-busje?
Busje! Als ik klaar ben met Brownies per Post koop ik een busje en ga ik op taartentoer door de wereld.

Marjoleins webshop:  www.browniesperpost.nl

 

brownies-per-post_0002

 

Winactie!

Zoals je kon lezen wordt Marjolein blij van lieve woorden en als je mijn blog volgt, dan weet je dat ik ook veel waarde hecht aan persoonlijke momenten op bruiloften en in het leven. Dus deze week kun jij brownies winnen voor iemand anders door heel simpel een berichtje hieronder achter te laten.

Vertel ons hieronder in de comments:
1. aan wie jij deze brownies wilt sturen
2. tag deze persoon in jouw berichtje
3. en vertel ons waarom hij of zij absoluut deze brownies verdient!

Maandagmiddag om 16.00 uur maken we de winnaar bekend!

Edit: De wedstrijd is gesloten! Britt heeft de brownies gewonnen!

Schermafbeelding 2015-06-22 om 15.59.50

 

Vergelijkbare berichten