8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis

8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis

Dit weekend zou de start van een heel druk trouwseizoen zijn! Vanaf deze week zou er de komende maanden elk weekend een mooi trouwfeest gevierd worden. Helaas gaan alle bruiloften tot en met mei niet door door de coronacrisis. En dat doet best een beetje pijn, want ik weet hoe je ontzettend kan uitkijken naar jullie bruiloft! En wanneer de dag aanbreekt dat jullie eigenlijk zouden gaan trouwen, zal deze dag ook best een beetje gek zijn.

Hoe kun je jullie originele trouwdatum vieren tijdens de coronacrisis?

En toch is het, denk ik, belangrijk om jullie originele trouwdatum niet zomaar voorbij te laten gaan en om van deze dag toch een feestje te maken. In deze blog vind je daarom 8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis. Zo laat je jullie originele bruiloftsdatum toch niet zomaar voorbij gaan alsof het een hele normale dag is. Kies er samen eentje of meerdere en maak er een leuke dag van! Zo kun je daarna ook weer met nieuwe energie toewerken naar jullie nieuwe trouwdatum.

8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis

Waarom wachten? Bestel een stuk van jullie bruidstaart

Ik keek zó uit naar de bruidstaart op onze trouwdag! Het water loopt me nog in de mond als ik terugdenk aan de naked cake met lemon curd, citroenbavaroise en vers fruit. Dus waarom zou je de kans voorbij laten gaan om twee keer je bruidstaart te kunnen eten? ;-)

Lekker touren: huur jullie trouwauto voor een dag

Dit is mijn favoriete tip: Joris en ik houden namelijk zo van samen auto rijden. Het is echt leuk om een mooie route uit te kiezen en samen rond te touren. Dus hebben jullie een toffe trouwauto uitgekozen voor jullie trouwdag? Huur ‘m dan ook op jullie originele trouwdatum, maak een lekkere picknickmand klaar en geniet van de natuur vanuit jullie wagen.

Je kunt er ook voor kiezen om met de trouwauto langs al je gasten te rijden en ze te verrassen. Zo spreek je al je lievelingsmensen toch even, al is het uiteraard met 1,5 meter afstand en vanachter het autoraampje. ;-)

Schrijf elkaar een brief

Je kunt elkaar op jullie originele trouwdatum ook een brief schrijven. Daardoor focus je je niet op de bruiloft en de trouwdatum, maar op jullie liefde en je gevoelens voor je partner. Je kunt ervoor kiezen om de brief diezelfde dag nog aan elkaar voor te lezen, maar ik vind het ook een erg mooi idee om de brief te bewaren tot jullie nieuwe trouwdatum. Op de nieuwe trouwdatum kun je beide in de ochtend elkaars brief lezen. Op deze manier verbind je de twee data aan elkaar en het zal de bruiloft op jullie nieuwe datum alleen nog maar meer betekenis geven.

8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis

Plan een loveshoot

Plan een loveshoot! Met een aantal van mijn bruidsparen heb ik een loveshoot bij zonsondergang gepland staan. Deze fotoshoot kan ik met ruim 1,5 meter afstand fotograferen en natuurlijk volgen we alle richtlijnen. De foto’s van deze shoot kun je daarna natuurlijk ook weer gebruiken op jullie bruiloft, bijvoorbeeld in het gastenboek.

Kook samen een uitgebreid diner

Wie houdt er niet van goed eten? Gebruik deze dag dan om samen jullie lievelingsdiner te koken. Maak bijvoorbeeld allebei twee gerechten en maak er een romantisch viergangendiner van met een tafel vol kaarsen. Of kies voor allerlei verschillende tapashapjes, haal alle kussens van de bank en picknick aan de salontafel. Houden jullie niet van koken? Bestel gewoon uitgebreid sushi, altijd goed! ;-)

Bekijk oude foto’s

Een nieuwe dag thuis is een nieuwe kans om door je oude foto’s heen te gaan en herinneringen op te halen. Je zult zien dat je alweer een hoop vergeten bent van de afgelopen jaren. Hoe leuk om die herinneringen weer samen op te halen!

8 manieren om jullie originele trouwdatum te vieren tijdens de coronacrisis

Happy hour: plan een zoomcall met al jullie daggasten!

Niet alleen jullie keken uit naar deze dag, maar jullie gasten hadden deze datum natuurlijk ook al maanden in hun agenda staan. Hoe leuk is het om elkaar digitaal via bijvoorbeeld Zoom te zien en te proosten op de nieuwe datum. Je kunt ook alvast je speech skills oefenen: introduceer elke gast door iets leuks over diegene te delen. Ideeën genoeg om te doen!

Maak samen een bucketlist

Waar dromen jullie samen van? We dromen vaak over dingen in de verre toekomst, maar maak op deze dag een bucket list voor de komende tijd: welke drie dingen hadden jullie nog graag vóór jullie bruiloft willen doen en zijn er eigenlijk bij ingeslopen? Maak samen een plannetje om deze ideeën toch nog voor de nieuwe trouwdatum te kunnen uitvoeren.

Ik hoop dat deze ideeën je inspiratie geven om jullie originele bruiloft toch te vieren! En gaan jullie binnenkort beginnen met jullie bruiloft voor 2021 plannen? Stuur me een berichtje via het contactformulier om te checken welke data ik nog vrij ben!

Vergelijkbare berichten