Trouwlocaties – 8x trouwen in een kas!

Botanische trouwlocatie - trouwen in een kas

Wanneer je me al iets langer volgt, dan weet je: ik ben gek op licht. Je kunt niet genoeg ramen en licht in je locatie hebben, wat mij betreft. ;-) De afgelopen jaren ben ik in een heel aantal botanische locaties geweest en het leek me leuk om hier eens iets over te schrijven. In deze blog gebruik ik het woordje ‘kas’ overkoepelend voor kassen, oranjerieën en serres. Je vindt ze door heel Nederland en ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Wat ik altijd erg leuk vind aan deze locaties dat ze op regenachtige dagen ook dat zomerse sfeertje hebben. Bij trouwen in een kas lijkt bijna of je gewoon buiten bent en dan is zo’n spatje regen op je bruiloft ineens niet zo erg! Vaak hebben deze botanische locaties echt al hun eigen sfeer, maar je kunt er nog wel je eigen ding van maken, doordat je alle kanten op kunt met de styling en dat is ook fijn!

Wie weet zit jullie droomlocatie er wel tussen!

1 / Hortus Botanicus in Amsterdam

Een van de bekendste kassen van Nederland is natuurlijk de Hortus Botanicus in Amsterdam. Wat een fantastische locatie vind ik dit! Ik was er met de bruiloft van Dalco en Lieke en dat was echt een feestje. De Hortus is een officiële trouwlocatie en je kunt er trouwen in de Laranjazaal of op het terras. Ook het diner en het feest kun je vieren bij de Hortus, waardoor je de hele dag met jullie gasten op één locatie kunt zijn: fijn!

De Hortus Botanicus in Leiden en de Oude Hortus in Utrecht zijn ook bekende locaties. Volgend jaar fotografeer ik een bruiloft in Leiden, ik ben erg benieuwd! :-)

Bruiloft - trouwen in een kas

2 / Restaurant De Kas in Amsterdam

In Amsterdam vind je ook Restaurant De Kas. Deze locatie is gevestigd in het kassencomplex van de voormalige Amsterdamse Stadskwekerij uit 1926 en staat middenin Amsterdam-Oost. Wanneer je buiten staat zie je de hoge Amsterdamse torens boven de bomen uitstijgen en dat in combinatie met het groen en het water van het park maakt het een hele bijzondere combinatie. Vooral voor herfstbruiloften is De Kas perfect, kijk maar even op deze foto op hun Instagram-account!

3 / It Flinkeboskje & Flinkefarm in Hemelum

Het is een heel eindje rijden vanuit mijn woonplaats in Zuid-Holland, want deze locatie ligt in Friesland. Maar toch mocht It Flinkeboskje echt niet ontbreken op deze lijst. Ze hebben een heel schattig druivenkasje in hun tuin staan en misschien herken je ‘m wel van de uitzending van Boer zoekt Vrouw waar boer Olke ging speeddaten in deze kas. ;-) Ook binnen in de Flinkefarm kun je goed vertoeven en is misschien nóg meer Pinterest-waardig met de hoge nok en de houten balken. Ik zie het helemaal voor me met lange, gedekte tafels! Ook kun je er blijven slapen en er met jullie gasten een weekendje Friesland van maken. Er worden maximaal 15 bruiloften per jaar gevierd bij It Flinkeboskje, dus als je hier graag wilt trouwen moet je er snel bij zijn. :-)

Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!

4 / De Moestuin in Utrecht

Een hele verrassende locatie vind ik De Moestuin in Utrecht. Op het ene moment rijd je nog door het drukke Utrecht en op het andere moment waan je je in een oase van rust, heerlijk. De Moestuin is een leerwerkbedrijf, ze werken met mensen met verschillende niveaus en achtergronden om hen op deze manier te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt. Tof om te weten dus – wanneer je jullie bruiloft hier viert, draag je ook je steentje bij aan de levens van anderen.

5 / Domaine d’Heerstaayen in Strijbeek

De sfeer bij Domaine d’Heerstaayen is zo idyllisch! Het is net of je een klein stukje Frankrijk inloopt met de oude meubels, balken, druivenranken en witgedekte tafels. Je kunt in de oranjerie trouwen, maar ze hebben ook een hele mooie tuin met een grasveld en boomgaard waar je kunt trouwen. De locatie is heel intiem en uniek en het is er echt eentje waar ik als bruidsfotograaf van kan smullen. ;-)

Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!Willen jullie de bruiloft vieren in een kas en zijn jullie op zoek naar een botanische trouwlocatie? Ik geef je 8 tips voor trouwen in een kas!6 / De Woeste Hoeve in Beekbergen

In een andere hoek van het land vind je ook een fijne trouwlocatie met een mooi sfeertje. De Woeste Hoeve is geen echte kas, maar ze hebben wel een hele mooie kas-achtige serre, waar het licht tussen de bomen naar binnenvalt. Ook kun je buiten trouwen en kun je in de serre ook dineren. Daarna verhuis je naar de ruimte ernaast om een grandioos feest te geven en je dag is compleet! Daarnaast is de omgeving ook fantastisch met de maisvelden, heide en bos om de hoek. Daar kunnen we een mooie trouwreportage schieten!

7 / Akkerzicht in Bladel

Een vrij nieuwe trouwlocatie is Akkerzicht in Bladel, gelegen tegen grens van België. Ze hebben een hele mooie oranjerie waar je in kunt trouwen, maar ook buiten is genoeg ruimte om jullie bruiloft te vieren. Ik ben er nog niet geweest, maar het ziet er echt veelbelovend uit!

8 / In de Kas in Winssen

Als laatste noem ik nog In de Kas in Winssen, maar dit is zeker niet de minste! Ook deze trouwlocatie heeft een fijne sfeer en volgend jaar staat er voor mij al een hele mooie bruiloft gepland. Deze kas heeft echt weer een eigen sfeertje, met onder andere een grote houten deur die niet te missen is! Als je er bent, weet je direct wat ik bedoel. :-) Rondom de kas is een grote boomgaard waar je ook lekker kunt vertoeven en je kunt er ook buiten trouwen. Kortom: toplocatie!

 

Word je ook blij van deze locaties en de foto’s in deze blog? Stuur mij direct een berichtje via onderstaand formulier over jullie plannen en ik mail je binnen 24 uur terug of ik nog beschikbaar ben op jullie datum!

[pp_form id=”0f45cbfb-ad21-4bb3-9325-efaebb48f1c8″]

 

 

Deel deze blog: