Op de valreep, een blogpost over 2013. Mijn Facebook timeline staat vol met terugblikken en al vroege nieuwjaarswensen. En ik kan niet achterblijven. Geen blogpost met favoriete foto’s van dit jaar, maar persoonlijke woorden. Een kijkje achter de schermen. Allereerst een bedankje. Ik wil je bedanken voor het nieuwe jaar begint. Jou, als lezer van de blog. Dank je wel, gewoon omdat je de blog leest. Bedankt voor de lieve reacties die ik op blogposts krijg, te lief! Natuurlijk houd ik mijn websitecijfers bij, maar dat geeft je nog geen volledig beeld hoe je website wordt bekeken. Zo word ik regelmatig op feestjes of gelegenheden aangeschoten met de opmerking “Jij bent toch Inge? Van de foto’s?”. Dat is bizar, en het maakt me stil.

En dan mijn bruidsparen van dit jaar. Waar was ik zonder jullie? Bedankt voor jullie vertrouwen in mij. Ik ben zo blij dat ik jullie bruiloft mocht vastleggen, maar ik ben vooral blij dat ik jullie heb leren kennen. Ik ben blij dat ik eventjes in jullie leven mocht stappen en een tijdje mocht oplopen. Bij de een iets langer dan bij de ander, en soms rolden er zelfs blijvende contacten uit, contacten die ontzettend waardevol zijn en ook in 2014 blijven.

Ja, het woord wat 2013 voor mij typeert is zeker Dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik kreeg. Toen ik mijn bedrijf startte, had ik nooit gedacht dat ik nu hier zou staan. Ik had nooit durven dromen dat ik de kans kreeg om boekcovers te schieten, boeken die nu gewoon in de winkel liggen. Ik had nooit durven bedenken dat ik dertig bruiloften mocht fotograferen, dat het mijn fulltime baan zou zijn. En naast fotografie,  mocht ik ook gaan designen. Daar heb ik nog bijna niks van laten zien, maar dat komt binnenkort! ;-)

Het klinkt alsof 2013 perfect was en af en toe krijg ik de opmerking dat het lijkt of alles voor de wind gaat bij mij. Ja, ik ben een gezegend mens. Dat kan ik wel zeggen inderdaad. Toch was 2013 ook een jaar waarin ik mezelf ook weer hard tegenkwam. Goede voornemens zijn nooit zo mijn ding geweest en ik moest goed nadenken of ik er eentje had voor 2013. Ik kwam er na lang nadenken achter dat mijn goede voornemen was om ‘s avonds niet door te werken. 2012 was een jaar waarin ik bijna een burn out had en dat wil nooit, nooit meer. Vandaar dat goede voornemen voor afgelopen jaar. En dat ik ‘m niet meer wist, dat zegt genoeg. Ik heb dit jaar vele avonden en nachten doorgewerkt en heb m’n eigen grenzen weer opgezocht. 2013, een jaar waarin ik te hoge eisen voor mezelf stelde en mezelf vaak hard voorbij rende. 2013 zou het jaar worden dat ik zou afstuderen als Communicatiedeskundige. Dat is niet gelukt en dat is prima. Maar de reden erachter, die is niet prima. Ik moest keuzes maken en grenzen stellen om mezelf te beschermen. Ik haalde veel te veel op m’n hals, roepend dat ik dit heus wel aan kon. Perfectionisme en de drang om te presteren en anderen te pleasen, zorgden ervoor dat ik soms bijna weer kopje onder ging. Ik heb moeten oppassen dat ik niet altijd aan het werk was, maar dat ik ook tijd maakte voor vrienden, familie en studie. En dat is niet om te klagen, totaal niet. Maar wel een stukje bewustwording voor mezelf. En lieve vrienden, bedankt voor jullie geduld, liefde en vriendschap! Bedankt dat jullie me af en toe terugfloten, dat was nodig. :-)

2014 wordt het jaar waarin ik toch echt ga afstuderen. Ik ga aan de slag bij International Justice Mission. Een te mooie organisatie met een passie voor recht. Ook ben ik bezig met een ander mooi project voor Ark Media en liggen er gave plannen voor Youth Events, waar je nog veel van gaat horen. En er staan natuurlijk alweer mooie shoots en prachtige bruiloften gepland. Maar dat zijn plannen en dingen. Wat ik vooral heel belangrijk vind, is om te leven. Om dankbaar te leven, in de momenten waarop het tegenzit, maar ook wanneer het goed gaat. Om niet van deadline naar deadline te leven, niet om mijn hart en verlangens te volgen, maar om Gods hart te zoeken en te volgen. Hij weet wat het beste voor mij, voor jou is. Hij is het die ons een hoopvolle toekomst geeft. En dat wens ik jou ook toe, een gezegend nieuw jaar, een hoopvolle toekomst. Een jaar waarin je zult leven, zoals het bedoeld is.

Liefs,
Inge

Deel deze post:

Trouwdatumchecker

Gaan jullie binnenkort trouwen en word je enthousiast van deze foto's? Vul onderstaand formulier in met meer over jullie plannen en ik laat je zo snel mogelijk weten wanneer ik beschikbaar ben.

Benieuwd of jullie trouwdatum in 2024 nog beschikbaar is?

X